MM-rallin kärkimies rysäytti vauhdilla ulos – "Keskeyttäminen on järkyttävää"

Australian MM-ralli: Mikkelsen keskeytti kärkipaikalta (Red Bullin kuvaa) 1:47

Hyundaita vakuuttavasti kiidättänyt Andreas Mikkelsen oli toistamassa vuodentakaista Australian rallin voittoa, mutta kymmenes erikoiskoe muutti kaiken.

Mikkelsen oli hankkinut yhdeksällä ensimmäisellä erikoiskokeella 15 sekunnin kaulan tallikaveriinsa Thierry Neuvilleen, mutta kohtalona oli katkera keskeytys.

Mikkelsen ajoi vasen kylki edellä penkkaan ja molemmat renkaat menivät rikki.

– Se tapahtui noin kaksi kilometriä lähdön jälkeen oikealle kääntyvässä kummunylityksessä, menimme kolmos- tai nelosvaihteela. Osuin ulkopenkkaan aika kovaa. Joskus noista selviää ja joskus ei. Tällä kertaa emme selvinneet, Mikkelsen nieleskeli WRC.comille.

– Luulin, että vasen takarengas oli mennyt puhki, mutta pian myös eturengas tuntui oudolta. Minulla oli yksi vararengas mukana, joten me emme mene enää mihinkään. Tämä on järkyttävää. Rengasvalinnoillamme emme ottaneet toista vararengasta mukaan. Säästimme renkaita myöhemmälle, norjalainen jatkoi.

Neuville nousi Mikkelsenin keskeytyksen jälkeen kisan kärkeen. Toyotan Jari-Matti Latvala jahtaa belgialaista 19 sekunnin päässä. EK14 peruttiin, joten jäljellä on vielä seitsemän erikoiskoetta.

Lue myös:

    Uusimmat