MM-kultaleijona Kevin Lankisen NHL-aikeet mutkistuivat – Chicago teki hurjan värväyksen

Keväällä jääkiekon MM-kisoissa Leijonat maailmanmestaruuteen torjunut Kevin Lankinen yrittää murtautua ensi kaudella NHL-ympyröihin. Nämä aikeet mutkistuivat, kun Lankisen edustama seura Chicago Blackhawks teki kovan värväyksen vapaiden pelaajien markkinoilta.

Blackhawks nappasi itselleen ruotsalaisvahdin Robin Lehnerin, joka oli vasta ehdolla NHL:n vuoden maalivahdiksi.

27-vuotiaan Lehnerin ja Blackhawksin välinen sopimus on yhden vuoden mittainen. Sen arvo on tasan 5 miljoonaa dollaria eli 4,4 miljoona euroa.

Lehner kukoisti viime kaudella New York Islandersissa. 46 runkosarjaottelussa Lehnerin torjuntaprosentti oli peräti 93,0.

Hän ja Islanders eivät päässeet kuitenkaan yhteisymmärrykseen jatkosta.

Nyt Blackhawksilla on kaksi hyvinkin nimekästä maalivahtia, kun seuran riveistä löytyi jo valmiiksi kanadalainen Corey Crawford. 34-vuotias Crawford on kärsinyt viime vuosina terveyshuolista, mikä oli osatekijä Blackhawksin tuoreessa värväyksessä. Crawfordin nykyinen sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen.

Blackhawksin organisaatiossa Lankinen, 24, pelasi viime kaudella 19 AHL-ottelua Rockford IceHogsin riveissä ja kuusi ottelua ECHL:ssä Indy Fuelin paidassa. Kevään MM-kisoissa Lankinen hurmasi Suomen maalilla, kun kahdeksassa ottelussa hänen torjuntaprosentti oli huima 94,2. Jatkopeleissä Lankinen pysäytti torjunnoillaan Ruotsin, Venäjän ja Kanadan.

Lue myös:

    Uusimmat