MM-kultaa voittaneen Daniel Ståhlin ilta venähti – pääsi hotellille vasta aamukuudelta

Daniel Ståhl sai vyölleen vihdoin MM-kullan – lähetti terveiset Suomeen:"Mummi juhlii Turussa" 1:57
Videolla Daniel Ståhlin haastattelu voitetun maailmanmestaruuden jälkeen.

Kiekonheiton maailmanmestaruuden varmistumisen jälkeisenä aamuna ruotsalaisjätti Daniel Ståhl oli väsynyt, mutta onnellinen.

–  Olen nukkunut yöllä vain tunnin. Olen hermostunut. Kehossani on vielä adrenaliinia, Ståhl kertoi tiistaina aamupäivällä.

Ståhl linkosi limpun tulokseen 67,59 myöhään maanantai-iltana käydyssä yleisurheilun MM-kilpailujen miesten kiekkokilvassa Dohassa. Pari metriä alle normaalitasonsa heittänyt ruotsalainen saavutti ensimmäisen arvokilpailukultansa.

Kisan jälkeen hänellä oli edessään lehdistötilaisuus ja dopingtesti. Hän pääsi hotellilleen vasta kuudelta aamulla. Lounasaikaan Ruotsin joukkue juhlisti Ståhlia kakkukahveilla.

Ståhl saapui Dohaan ennakkosuosikkina ja maailmantilaston kärkimiehenä, joka jahtasi vielä ensimmäistä arvokilpailukultaansa. Hänellä oli entuudestaan EM- ja MM-kilpailujen hopeamitalit.

–  Minuun on kohdistunut paljon paineita ympäriltäni ja tiedotusvälineiden suunnalta, mutta olen pystynyt käsittelemään ne hyvin. Nyt olen saavuttanut ensimmäisen maailmanmestaruuteni. Se on upeaa, Ståhl iloitsi.

–  Ei ole helppoa tulla kilpailuihin maailmantilaston ykkösenä ja voittaa. Minulla on kuitenkin hyvä tiimi, joka auttoi minua, Ståhl kiitteli taustajoukkojaan.

Ståhlista tuli historian seitsemäs ruotsalainen, joka on voittanut kultaa yleisurheilun MM-kilpailuissa. Ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin vuonna 1983 Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat