FIS joutui selittelemään kiusallista mokaa – Planican MM-mitaleista paljastui häiritsevä ominaisuus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on joutunut myöntämään kiusallisen virheen osassa Planican MM-hiihtojen menestyjille jaetuissa mitaleissa.

Planicassa jaettavissa MM-mitaleissa on havaittu valuvika, mikä aiheuttaa mitalien herkän hajoamisen.

Yksi heikkotekoisen mitalin saanut urheilija on keskiviikkona yhdistetyn joukkuekilpailussa kultaa juhlinut norjalainen Jörgen Graabak. Graabakin mitali antoi periksi heti palliseremonian jälkeen, kertoo NRK. Graabakin poseeratessa valokuvaajille murtunut mitali irtosi nauhastaan.

– Tämä taitaa olla takuuasia. Jätän valituksen välittömästi, ja toivottavasti se hyväksytään, Graabak vitsaili NRK:lle.

– Mitali on siististi aseteltuna pöydälle. Toivottavasti saan tilalle kunnollisen.

Kuvan Graabakin vaurioituneesta mitalista voit katsoa NRK:n jutusta.

MM-kisoissa mitaleista vastaa NRK:n mukaan FIS. Niinpä liiton viestintäjohtaja Jenny Wiedeke katsoi tarpeelliseksi esittää anteeksipyynnön.

– Meidän täytyy esittää julkinen anteeksipyyntö urheilijoille, joille on käynyt näin. Mitalin voittaminen on suuri saavutus, ja teemme töitä sen eteen, että urheilijat saavat korvaavan mitalin joko kisojen aikana tai niiden jälkeen, Wiedeke sanoi NRK:lle.

Kilpailujohtaja Lasse Ottesen kertoo NRK:lle, että Graabakin kohtalosta ovat kärsineet kisojen aikana myös saksalaiset hopeaa ja pronssia voittaneet urheilijat.


– Minulle on kerrottu, että mitalin ja nauhan välinen kiinnike on viallinen. Urheilijat, jotka ovat saaneet tuollaisen mitalin, saavat tietenkin uuden tilalle.

Ottesenin mukaan FIS joutui mitalien kanssa pakkorakoon vain joitain kuukausia ennen MM-hiihtojen alkua.

– Tiedän vain sen, että vaihdoimme valmistajaa kolmesta neljään kuukautta sitten, kun aiempi valmistaja lopetti toimintansa. Tietenkään näin ei saisi tapahtua, mutta nyt näin on käynyt kolmelle mitalilla sadasta, jotka jaamme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja