MM-hopea karisti Ilkka Herolan menestyspaineet, näillä eväillä uuteen mitalijahtiin – "Se on ihan otettavissa"

5:16
Katso videolta Ilkka Herolan tunnelmat ennen torstain kilpailua.

Mitalitilinsä jo näissä MM-kisoissa avannut Ilkka Herola jahtaa jälleen jalometallia torstaina yhdistetyn suurmäen kilpailussa.

Pienen mäen kilpailussa upeasti MM-hopealle hiihtänyt Herola saattaa hyvinkin kasvattaa mitalisaldoaan torstaina. Herola vakuuttaa olevansa yhä hyvässä kunnossa, eikä vahva kisavire ole välipäivien aikana kadonnut.

– Ei se vire tässä parissa päivässä mihinkään muutu. Lähtökohdat ovat ihan samat kuin pienen mäen kisaan. Isossa mäessä pienemmät asiat aiheuttavat isompia eroja, Herola toteaa MTV Urheilulle.

Avauskisan onnistuminen vei painolastin Herolan harteilta. Suomalaistähden ei tarvitse enää kantaa menestyspaineita, vaan voi lähteä kisaan rennoilla ajatuksilla.

– Henkilökohtainen paine on nyt karissut hartioilta. Voi olla rennoin mielin ja tyytyväisenä siihen, että on hyvässä kunnossa arvokisoissa.

Herola on omien sanojensa mukaan keskittynyt viimeisimmissä harjoituksissa liikaa hyppäämisen teknisiin yksityiskohtiin. Onnistuminen vaatii kuitenkin sopivaa rentoutta tekemiseen, eikä omaa tekemistä saa miettiä liikaa.

– Pitää tuossa kisassa vain unohtaa kaikki tekniset yksityiskohdat ja antaa sen (hypyn) tulla. Se vaikuttaa kuitenkin aika paljon siihen, miten paljon sitä voimaa keulassa saa. Vapautuneella rennolla fiiliksellä saa oman parhaansa ulosmitattua, Herola sanoo.

Onnistuessaan Herolalla on jälleen hyvä mahdollisuus taistella mitaleista. Herola tiedostaa kuitenkin, että onnistuneellakin hypyllä takamatkaa kärkeen on tulossa.

– Hyvällä hypyllä lähtötilanne tulee ihan varmasti olemaan samantyyppinen kuin pienessäkin mäessä. Se on ihan otettavissa, mutta vaatii aina onnistumista, Herola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja