Miten suhtaudut peniksesi kokoon? Voi vaikuttaa seksielämään ratkaisevalla tavalla

Suhtautuminen omiin sukupuolielimiin voi vaikuttaa seksielämän aktiivisuuteen, paljastaa tuore tutkimus.

Mies, etkö ole tyytyväinen penikseesi? Et ole yksin. Tuore, Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, että iso osa miehistä on tyytymätön erityisesti peniksensä mittasuhteisiin.

Tutkimusta varten yli 4100 miestä kertoi tutkijoille ajatuksiaan omista sukupuolielimistään ja seksielämästään. Selvisi, että se, kuinka miehet suhtautuvat omaan penikseensä voi vaikuttaa siihen, kuinka usein he harrastavat seksiä.

Miehet olivat tyytyväisimpiä muun muassa peniksen pään muotoon, ja suhtautuivat kutakuinkin neutraalisti sukupuolielimien tuoksuun. Suurin ongelma miehille olikin oman peniksen koko.

Vastaajista 27 prosenttia kertoi olevansa tyytymätön velton peniksensä pituuteen, 19 prosenttia ei ollut tyytyväinen erektiossa olevan peniksensä pituuteen ja 15 prosenttia miehistä kertoi, ettei erektiossa olevan peniksen paksuus miellyttänyt.

Vaikka suurin osa miehistä oli ainakin kohtuullisen tyytyväisiä sukupuolielimiinsä kaiken kaikkiaan, 14 prosenttia vastaajista kertoi suuresta tyytymättömyydestaan – tarkoittaen, että tutkijoiden seitsemän pisteen asteikolla tyytymättömät olivat keskimäärin kolmosia.

Tyytymättömyys omaan penikseen vaikutti kuitenkin toimiin makuuhuoneen puolella. Tyytymättömät miehet raportoivat sukupuolielimiinsä tyytyväisiä miehiä epätodennäköisemmin aktiivisesta seksielämästä.

Puolet penikseensä tyytyväisistä miehistä kertoi harrastavansa seksiä viikottain verrattuna 39 prosenttiin tyytymättömiä miehiä. Tyytymättömät miehet olivat myös selvästi epätodennäköisemmin suuseksin vastaanottavana puolena.

Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että tyytymättömyys voi aiheuttaa ahdistusta, joka puolestaan vaikuttaa kyvykkyyteen makuuhuoneen puolella. Tämä puolestaan saa arkailemaan petipuuhia. Tutkijat uskovat, että penikseensä tyytymättömät miehet saattavat kokea olonsa epämukavaksi suuseksin aikana, koska se voi tuntua intiimimmältä kuin yhdyntä.

Jos haluaa kaiken irti petipuuhista, kannattaakin yrittää olla ahdistumatta oman peniksen koosta, sillä todennäköisesti mies itse miettii sitä enemmän kuin petikumppani. Hyvä todiste tästä on Kalifornian yliopiston tutkimus, jonka mukaan 84 prosenttia naisista oli tyytyväisiä kumppaninsa peniksen kokoon.


***

2:27

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja