Miten reikä voi olla niin iso? Estonian uusi videomateriaali sai turmaa tutkineen tekniikan tohtorin hämilleen: "Laiva törmäsi maapallon kanssa"

0:39
Katso videolta uutta materiaalia meren pohjasta.

Estonian hylystä julkaistiin uutta videomateriaalia. Se sai tekniikan tohtorin mietteliääksi.

Estonian onnettomuussyitä tutkineen tekniikan tohtori Klaus Rahkan mukaan Viron viranomaisten julkaisemassa videossa reikä näyttäytyy merkittävästi isompana kuin toistaiseksi on kerrottu.

Reiän koko kaataa hänen mukaansa teorian esimerkiksi siitä, että visiiri olisi ollut oikean kyljen repimisen taustalla.

– Päähuomioni on se, että "vamma" oikeassa kyljessä on tavattoman suuri. Visiirihypoteesi tulee kaatumaan, visiiri ei ole voinut aikaansaada näitä oikean kyljen vahinkoja, Rahka kertoo MTV Uutisille.

"Laiva on törmännyt maapallon kanssa"

Robottikameralla kuvattua videota tarkkaan katsonut Rahka kertoo, että hän odottaa innolla, mitä onnettomuustutkintaviranomaiset tulevat kertomaan kuvatusta materiaalista.

Hänelle teoria Estonian vaurioista alkaa näyttäytyä uuden videon tiimoilta selkeämpänä.

– Karkeasti kansankielellä sitä, että laiva on törmännyt maapallon kanssa. Maapallo on ollut vastassa, laiva on laskeutunut kallion päälle. Peräpää on laskeutunut pohjaan ensin, laiva kokonaisuudessaan makaa kallion päällä. Se on siirtynyt sen kallion kielekkeen päälle, etelänpuoleiseen saveen. Painuminen ja liikkuminen on repinyt lisää auki, tämä on minun tulkintani. 

Ruotsin ja Viron onnettomuustutkintaviranomaiset kertovat materiaalista lisää suorassa lehdistötilaisuudessa tiistaina kello 10.30. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana.

Klaus Rahka puhui aiheesta lisää tänään MTV Uutiset Liven TV-lähetyksessä kello 14.30.

Katso haastattelu alapuolelta.

3:12

MTV käsitteli Estonia-aihetta laajasti syksyllä esitetyssä Missä olit, kun? -sarjassa. Jaksot katsottavissa MTV-palvelusta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja