Miten kumppanin saa siivoamaan? Raati vastaa ikuisuusongelmaan: "Mies on onnistunut näköjään kouluttamaan itselleen oman sisäkön..."

Puhelin voi olla varsinainen pöpöpommi 2:03
Koska olet viimeksi tehnyt tämän? Nyt on aika! Video näyttää, miten desinfioit puhelimesi.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Miten saada mies siivoamaan? Siivoaa kuulemma itse sitten, kun häntä alkaa häiritsemään. Eli ei ikinä, kun minä ehdin siivota ennen kuin häntä häiritsee. Apua kaivataan, ja kovasti! Mitä teen? Vai pitääkö pistää mies vaihtoon?" kysyy nimimerkki Lopenkyllästynytsiivoamiseenyksin.

Näin raati vastasi

"Tarjoa siivouksesta palkaksi seksiä. Mitä isompi siivottava kohde, sitä kinkympää menoa palkinnoksi."
– Mies, 37, parisuhteessa

"Näistä kannattaisi ehkä puhua kotona hieman syvemmin. Itse olen mies ja elin parisuhteessa 15 vuotta, suhteessa minä olin se siivooja. Nyt sinkkuna on itselle aivan sama, miten kämppä on. Siivoan, kun roskat tuntuvat villasukkien läpi."
– Mies, 40, sinkku

"Miksi ylipäätänsä pitää siivota, jos ei ole likaista? Siivoamisesta ei pidä ottaa mitään stressiä, vaikka kotona niin opetettiinkin. Ei näkymätön lika ketään tapa."
– Mies, 57, nainut

"Kovin keino on varmaan vajota samalle tasolle, eli lakata siivoamasta itsekin. Kämppä näyttää karulta sikolätiltä todella nopeasti, mutta kuvittelisi miestäkin häiritsevän sitten, kun puhtaat vaatteet ja astiat ovat loppu."
– Mies, 29, aviossa

"Tekisimme yhdessä omat listat, mitä kaikkea töitä kodin yhteiselämään liittyy, ja mitä niistä kumpikin tekee. Sitten vertailisimme niitä. Siinä voi tulla yllätyksiä molemmille. Jos toinen tekee kaikki työt, tilanne on todella huono."
– Nainen, 54, parisuhteessa, asuu erillään

"Ei se siitä muutu. Kokemusta on, noin yli 10 vuoden ajalta."
– Nainen, 47, avioliitossa

"Ei auta kun siivota itse. Sitä paitsi: sitä siivoaa itse jo nopeammin siinä ajassa kuin odottaisi ja pyytäisi epätoivoisesti toista siivoamaan. Tai sitten sopii vuoroviikot siivoukselle, tai siirtyy käyttämään siivoojaa. Odottamalla ja pyytämällä tuo ei tapahdu."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Asumme ok-talossa. Olemme jakaneet molemmille omat huolehdittavat tehtävät: isäntä hoitaa tuvsan kunnossapidon ja tontin, ja minä hoidan tuvan sisältäpäin, eli pyykit, tiskit ja siivous. Isäntä kyllä siivoaa omat tavaransa omille paikoilleen."
– Nainen, 26, perheellinen, avoliitossa

"Yhdessä kun elämme, niin yhdessä me sitä kotia myös sotkemme. Olemme aika samantasoisia siisteyden suhteen. Kumpikaan ei mukise toiselle perusarjen jäljistä, ja toiselta ihan vain kauniisti pyytämällä 'siivotaanko yhdessä?' sitten siivotaan."
– Nainen, 26, onnellisessa avoliitossa

"Älä siivoa. Odottele, kunnes mies alkaa itse siivoamaan. Parisuhteessa on tärkeämpiäkin asioita kuin puhtaat valkeat lakanat, kuten vaikka niiden sotkeminen."
– Nainen, 44, parisuhteessa

"Vastasit jo itsellesi kysymykseen siitä, miksi mies ei siivoa! Mies on onnistunut näköjään kouluttamaan itselleen oman sisäkön. Miksi ette jaa kotitöitä? Mielestäni samassa taloudessa asuvien ihmisen on otettava vastuu kotitöistä yhdessä. Lopeta miehen paapominen."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat