Miten kuivashampoota käytetään?

Kuivashampoo on kiireisten aamujen ja pitkien reissujen pelastus, kun suihkuun ei ole ennättänyt hilpaista. Mutta tiesitkö, miten ja mihin kaikkeen kuivashampoota voikaan käyttää?

Etkö ennättänyt pestä aamulla hiuksiasi? Ei hätää! Kuivashampoo voi pelastaa päiväsi, sillä se on oikea monitoimituote. Se raikastaa hiukset pesujen välissä, tuuheuttaa hiusten tyveä sekä antaa oivallisen pohjan kampauksien tekoon. Kuivashampoon on tarkoitus poistaa tehokkaasti hiusten rasvaisuutta, jotta hiukset sekä näyttävät että tuntuvat puhtaammilta sekä mattaisilta.

Mutta kuivashampoota ei tarvitse käyttää ainoastaan likaisiin hiuksiin: se tuo myös toivottua tuuheutta puhtaaseenkin kuontaloon!

Näin käytät kuivashampoota:

– Kuivashampoota suihkutetaan kuiviin hiuksiin pesujen välissä.

– Jaa hiukset osioihin, nosta hiusosioita kerrallaan ja suihkuta hyvin ravistettuia tuotetta hiusten tyveen ja hiuspohjaan noin 20 senttimetrin etäisyydeltä. Anna vaikuttaa noin 2 minuuttia.

– Ylimääräisen aineen voi harjata pois hiusharjalla.

– Muotoile hiukset rohkeasti sormin tai tupeeraa.

– Voit myös käyttää kuivashampoota kaikkialle hiuksiin, mutta aloita aina tyvestä.

Haluatko puhtaan näköiset hiukset?

Kuivashampoo on likaisten hiusten pelastaja: nappaa kuivashampoo mukaan pitkille matkoille, mökille, festareille tai salikassiin: jos et ennätä esimerkiksi heti treenin jälkeen suihkuun, suihkaise hiukset kuivashampoolla.

Haluatko kauniin kampauksen?

Kuivashampoo antaa kampaukselle hyvän pohjan, sillä se poistaa hiusten rasvaisuutta, eli liukkautta, tehden niistä helposti käsiteltävät. Karheahkon pinnan saa pysymään paremmin paikoillaan, ja kampaus on helpompi loihtia. Esimerkiksi tavallisenkin poninhännän saa pysymään loistavasti napakkana kuivashampoon avulla.

Kuivashampoota voi käyttää käyttää myös kampauksen viimeistelyssä hiuskiinteen omaisesti.

Muista!

Älä käytä kuivashampoota montaa päivää putkeen:  kaksi peräkkäistä päivää kannattaa pitää maksimina. Ota rytmiksi mieluummin pesu–kuivashampoo–pesu. Shampoopesua suositellaan noin 2–3 kertaa viikossa normaaleille hiuksille.

Haluatko tuuheat hiukset?

Kuivashampoolla on myös hiuksia tuuheuttava vaikutus: sen yksi tärkeimmistä tarkoituksista on tuoda tuuheutta tyveen. Parhaimman tuloksen saat, kun suihkutat kuivashampoota pää alaspäin! Näin saat hiuksiisi toivottua voluumia.

Haluatko eroon rasvaisista hiuksista?

Kuivashampoo poistaa hiuspohjan rasvaa sekä hienhajua. Jos sinulla on helposti rasvoittuvat hiukset, kuivashampoo voi olla oikea pelastus. Hiukset näyttävät kuivapesun jälkeen puhtailta ja latteus on tiessään.

Haluatko saada pinnit pysymään?

Hiuspinnit lähtevät herkästi karkuun liukkailla hiuksilla, joten voit kokeilla suihkuttaa suoraan pinneihin hieman kuivashampoota saadaksesi pinneihin pitoa.

Haluatko pitää otsatukan poissa silmiltä?

Kesäpäivinä otsatukka saattaa liimautua herkästi otsaan kiinni. Kuivashampoon avulla otsatukka pysyy ilmavana, eikä tartu ihoon kiinni: suihkuta kuivashampoota otsatukan tyveen ja hiero sormin.

Haluatko peittää juurikasvua?

Vaaleiksi värjätyille hiuksille kuivashampoo toimii myös oivallisena tapana peittää hieman tummaa juurikasvua. Myös bruneteille ja tummille on hiuksille on olemassa omat kuivashampoonsa, jolloin hiuksiin ei tule valkeaa peitettä.


Lähteet: Cosmopolitan, Herbina, Cutrin, Schwarzkopf

Lue myös:

    Uusimmat