Miten käy Simpsoneiden suosikkihahmon? Ääninäyttelijä jättää roolin arvostelun vuoksi

Suomalaissukuinen Simpsonit-tuottaja: Osaan suomeksi vain kirosanoja 1:44
Suomalaissukuinen Simpsonit-tuottaja MTV:n haastattelussa suomen kielestä: "Osaan vain kirosanoja"

Apun äänenä toiminut Hank Azaria kertoo yhdysvaltalaismedialle, että hahmon kohtalo on vielä epäselvä.

Animaatiosarja Simpsoneissa intialaishahmo Apua näytellyt Hank Azaria lopettaa roolissa, kertovat yhdysvaltalaismediat. Näyttelijän päätöksen taustalla ovat yli kaksi vuotta sitten alkaneet rasismisyytökset, sillä valkoihoisen Azarian aksenttia on arvosteltu. Lisäksi katsojat ovat parjanneet sarjan käsikirjoittajia intialaisista stereotyypeistä hahmon käsittelyssä.

Apu Nahasapeemapetilon pitää sarjassa lähikauppaa, ja hahmo on olennainen osa sarjan hahmokaartia.

Slashfilm-sivuston mukaan Azaria on sopinut sarjan tekijöiden kanssa, ettei hän enää ääninäyttele Apua. Hahmon kohtaloa ei ole vielä Azarian mukaan ratkaistu.

Sarjan tekijät saivat osakseen arvostelua vuonna 2017 julkaistussa dokumentissa, jossa koomikko Hari Kondabolu haastatteli muita intialais- ja kaakkoisaasialaistaustaisia viihdealan ammattilaisia Apun hahmon herättämistä ajatuksista. Sekä Azaria että sarjan luoja Matt Groening kieltäytyivät haastattelusta dokumenttia varten, mutta myöhemmin Azaria kertoi Kondabolun esittäneen erittäin kiinnostavia huomioita ja sanoi dokumentin antaneen paljon ajateltavaa Simpsoneiden tekijöille.

Ensimmäinen Simpsonit-jakso tuli julki vuonna 1989. Sen jälkeen sarja on voittanut yli 30 Emmy-palkintoa.

Lue myös:

    Uusimmat