Miten älypuhelin toimii hanskat kädessä? Yksi ylitse muiden

Eilen julkistimme MTV Uutisten kolmelle älypuhelimelle tehdyn pakkastestin tulokset ja tänään kokeilu saa jatkoa.

Eilen julkaistussa testissä laitoimme Nokia Lumia 1020:n, Asus Padfonen ja Samsung Galaxy S4:n pakastimeen lähes 14 tunniksi. Voittajaksi kisassa selviytyi Lumia 1020. PadFone sijoittui toiseksi ja kolmannelle sijalle jäi pakastimeen sammunut Galaxy S4.

Seuraavaksi tarkastelemme kisakolmikon perusominaisuuksia talvikäyttöä ajatellen.

Homma hanskassa?

Harva käyttäjä haluaa näprätä puhelintaan ulkona paukkupakkasilla ainakaan paljain käsin, joten kokeilimme kännyköiden käyttöä erilaisilla käsineillä: Ohuilla puuvillasormikkailla, villasormikkailla ja vuorellisilla nahkahansikkailla.

Voittajaksi tässä kisassa tulivat Nokia Lumia 1020 ja Samsung Galaxy S4. Kyseisiä laitetta pystyi käyttämään kätevästi kaikilla testatuilla käsineillä. Tosin nahkahanskoilla näyttöjen toiminta alkoi olla paikoitellen haparoivaa eikä näytöt aina reagoineet kunnolla kosketukseen.

Perässä tuli Asus Padfone: Sen näyttöä pystyi käyttämään ainoastaan ohuilla puuvillakäsineillä. Villasormikkaan tai nahkahanskan kosketukseen se ei reagoinut lainkaan.

Kuvausta hanskat kädessä

Monelle käyttäjälle uusi älypuhelin toimii perinteisen kameran korvaajana. Lumia 1020:n eduksi on luettava talvikäytöä ajatellen mainiosti toimiva erillinen kamerapainike. Kuvausta varten suunniteltu fyysinen painike puhelimen reunassa mahdollistaa kameran käytön paksummillakin käsineillä ilman, että näyttöön tarvitsisi lainkaan koskea.

Kilpakumppaneissa ei ole erillistä kamerapainiketta.

Sen sijaan Padfonen napakka ja riittävän isokokoinen äänenvoimakkuussäädin tarjosi hyvän tuntuman myös hansikkailla käytettäessä. Lumian ja Galaxy S4:n volume-painikkeet tuntuivat puolestaan turhan tunnottomilta hansikkaat kädessä. 

Kokonaisuutta ajatellen Lumia nappaa itselleen tuplavoiton pakkaskeleillä käyttöä ajatellen: Se kesti luotettavasti pitkän oleskelun pakastimessa ja se myös mahdollistaa testikolmikosta monipuolisimman ulkokäytön hansikkaat kädessä.

Juttua päivitetty kello 11.40 Samsungin kosketusnäytön herkkyyden osalta: Samsungin näyttöä saa asetuksista säädettyä herkemmäksi, jolloin myös sitä pystyy käyttämään hyvin eri käsineillä. Kiitos nimimerkille "Beckenpower" lukijapalautteesta!

Lue myös:

    Uusimmat