Mitaliennuste: Tällaista saalista Suomelle ennakoidaan Pekingin olympialaisista

Lähes pari tuhatta juhli Iivo Niskasen olympiakultaa Vieremällä 1:48
Lähes pari tuhatta juhli Iivo Niskasen olympiakultaa Vieremällä helmikuussa 2018.

Norjan kansallislaulu soi vajaan neljän vuoden takaisissa Pyeongchangin olympialaisissa tiuhaan, mutta "Ja, vi elsker dette landet" saattaa olla ensi talven olympia-areenoilla vieläkin useammin soitettu kansallishymni. Tilastoista ja metadatasta ennusteita luova Gracenote ennakoi Norjalle 22:ta kultamitalia Pekingin talviolympialaisista.

Ennusteet nostavat norjalaisten ykkösnimiksi ampumahiihtäjä Johannes Thingnes Bön ja maastohiihtäjä Therese Johaugin, joka hamuaa Pekingistä uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultamitalia. Johaug oli dopingin takia kilpailukiellossa vuoden 2018 olympialaisten aikaan, jolloin tunturimaan ykköshiihtäjä oli Marit Björgen.

Olympialaduilla Johaug oli 2014 Sotshissa parhaimmillaan toinen. Vanvouverissa 2010 hän kuului Norjan naisten voittoisaan viestijoukkueeseen.

Gracenote ennakoi Norjalle kultamitalien lisäksi 13 hopean ja yhdeksän pronssin saalista. Mitalimäärä nousisi 44:ään, joten edellisten kisojen norjalaisennätys 39 mitalia menisi rikki.

Ennusteet povaavat mitalitilaston kakkoseksi Venäjän olympiakomiteaa 38 mitalilla ja kolmoseksi Saksaa 27 mitalilla. Kymmenen parhaan maan joukkoon kuuluisivat myös Yhdysvallat, Hollanti, Sveitsi, Kanada, Ruotsi 19 mitalilla, Ranska ja Itävalta.

Suomen mitaliennuste viisi mitalia

Suomelle Gracenote ennakoi kahta hopeaa ja kolmea pronssia. Ne toisivat mitalitilaston 17. sijan.

Pyeongchangissa Suomi oli 18:s kuudella mitalillaan. Iivo Niskanen voitti 50 kilometrin hiihdon ja Krista Pärmäkoski kasvatti hiihtäjien saldoa kolmella mitalilla. Hän hiihti hopeaa 30 kilometriltä sekä pronssia yhdistelmähiihdosta ja 10 kilometriltä. Lumilautailija Enni Rukajärvi oli slopestylen pronssinainen, ja Naisleijonat palasi jääkiekkoturnauksesta kotiin pronssimitalien kera.

Lue myös:

    Uusimmat