Mainos

Mitä tapahtuu kunnille?

Hallituksen suunnittelemasta kuntauudistuksesta on luvassa lisää tietoa tänään aamupäivällä. Ministerit kokoontuvat aamulla pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Tilannetta Kesärannassa seuraavan MTV3 Uutisten politiikan toimittajan Mari Haaviston mukaan lisätietoa saatetaan saada aamupäivän aikana. MTV3 Uutisten saamien tietojen mukaan kuntauudistus on venymässä tämän hallituskauden yli - vuoteen 2017.

Alkuperäinen tavoite oli, että kuntien määrää olisi vähennetty vuoden 2015 loppuun mennessä. Myös rakennelain voimaantulo siirtynee joillain kuukausilla.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan hallitus on pääsemässä sopuun myös pakkoliitosasiasta. Pakkoliitoksia tullaan tekemään ainoastaan niin sanotuissa kriisikunnissa, jotka eivät itse pysty hoitamaan talouttaan kuntoon.

Hallitus on aiemmin ehdottanut muun muassa kuntien määrän rajua vähentämistä. Kuntauudistus on ollut tarkoitus saada voimaan vuoden 2015 alusta, mutta aikataulua on epäilty epärealistiseksi.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleet Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen ja Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toivovat, että Suomessa on jatkossa riittävän vahvoja ja isoja kuntia, joilla on riittävät veropohja palveluiden takaamiseksi.

Eduskunnassa keskustelu kuntauudistuksesta alkaa huomenna.

(MTV3 - STT)

Katso Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenosen ja Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen haastattelu: (Huomenta Suomi 5.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.