Mainos

MTV3: Kuntauudistuksen aikataulua aiotaan löysätä

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan kuntauudistus on venymässä tämän hallituskauden yli - vuoteen 2017.

Alkuperäinen tavoite oli, että kuntien määrää olisi vähennetty vuoden 2015 loppuun mennessä. Myös rakennelain voimaantulo siirtynee joillain kuukausilla.

Hallitus linjaa kuntauudistusaikeitaan huomenna aamukoulussaan.

Pakkoliitoksista löytymässä sopu

Kuntauudistus on jäytänyt päähallituspuolueiden kokoomuksen ja SDP.n välejä jo pitkään. Puolueet ovat olleet erimielisiä kuntien pakkoliitoksista - SDP on ollut tiukasti pakkoa vastaan ja kokoomus varovaisesti sen puolesta.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan hallitus on pääsemässä sopuun pakkoliitosasiasta. Pakkoliitoksia tullaan tekemään ainoastaan niin sanotuissa kriisikunnissa, jotka eivät itse pysty hoitamaan talouttaan kuntoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kriisikuntia on Suomessa kymmenkunta. Jo tällä hetkellä valtio voi ottaa holhoukseen sellaiset kriisikunnat, joiden talous on epätasapainossa.

Hallituslähteiden mukaan kuntauudistus halutaan tehdä kuntavetoisesti, mikä tarkoittanee sitä, että kunnat laitetaan itse töihin ja pakkoliitosselvityshenkilöitä ei tule.

Huomenna hallitus linjaa vielä tarkemmin myös sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksia, jotka saattavat osaltaan tuoda kunnille lisäpaineita kuntauudistustyöhön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.