Mainos

Seppo Tiitiseltä paljastus: Osa Tiitisen listan henkilöistä voi olla yhä elossa – mitä tapahtuisi, jos listan nimet päätyisivät julkisuuteen?

12:53

Osa kuuluisan Tiitisen listan henkilöistä saattaa yhä olla elossa, vihjaa Seppo Tiitinen Peter Nyman-ohjelmassa.

Peter Nymanin studiovieras Seppo Tiitisen kuuluisa Tiitisen lista nousi jälleen otsikoihin, kun Suojelupoliisin entinen päällikkö paljasti muistelmateoksessaan pieniä vihjeitä listan sisällöstä.

Kirjassaan Tiitinen sanoi, ettei muista listan henkilöiden nimiä, sillä ne eivät olleet merkittäviä henkilöitä.

– Tämä on täysin totta. Muistutan, että Korkein hallinto-oikeus on useaan otteeseen maininnut, että lista pysyy poissa julkisuudesta, ei siihen eläkeläinen muistelmissaan voi tehdä poikkeusta, Tiitinen vastaa Peter Nymanille.

Onko osa listan henkilöistä yhä elossa?

Lista on salainen vuoteen 2050, johon Tiitisen mukaan on "tietyt perusteet." Salassapito voi olla perusteellista myös siksi, että osa listan henkilöistä on yhä elossa.

– Spekulatiivisesti vain, jos lista paljastuisi, mitkä sen seuraukset olisivat, jos nimet eivät ole niin merkittäviä? Peter Nyman kysyy Suojelupoliisin entiseltä johtajalta.

– Oli merkittäviä tai ei, he ovat ihmisiä ja osa saattaa olla vielä täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Yksilö- ja oikeusturvaperiaatteet on pidettävä mielessä, Tiitinen vastaa.

Tiitisen lista sisältää tietoa suomalaisista henkilöistä, jotka ovat olleet yhteydessä Itä-Saksan turvallisuuspalvelu Stasin kanssa.

Tiitinen Airiston Helmestä: "Tutkinnassa voi paljastua yhtä sun toista"

Suojelupoliisin entinen päällikkö kertoo ohjelmassa, että seurasi kiinnostuneesti viikonlopun mittavaa operaatiota Turun saaristossa.

Airiston Helmi -yrityksen toiminnassa epäillään rahanpesua. Muun muassa operaation mittakaava on aiheuttanut spekulaatiota siitä, voisiko poliisioperaatiossa olla kyse jostain muustakin kuin pelkästä epäillystä rahanpesusta.

– Tietysti seurasin korvat hörössä sitä, mitä tiedotusvälineet kertoivat. Siinä oli tietysti tarpeen pitää kontrollia myös, tokkopa kaikki kuulema aivan totta on. Virallinen totuus, mikä tutkinnan taustasta on kerrottu, se pitää olla lähtökohtana, mutta tutkinnassa voi paljastua yhtä sun toista.

Mitä muuta Tiitinen ja Nyman keskustelivat Airiston Helmestä ja peiteoperaatioista? Katso Peter Nyman kello 22:35.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.