Mitä pääsi suusta? Lue poliitikkojen sammakot

Poliitikot pyrkivät valitsemaan sanansa tarkkaan, mutta välillä mennään pieleen. Tutustu suomalaisten ja ulkomaalaisten poliitikkojen surkuhupaisiinkin möläytyksiin.

Sitaatit on kerätty Sami Hantulan kirjasta Eläköön demokratia! - Muistinmenetyksiä, muunneltuja totuuksia ja muita poliittisia päästöjä sekä ulkomaisilta verkkosivuilta.

Suomesta

”Se oli yleisvastaus.” (Matti Vanhanen ristiriitaisesta vaalirahoituskommentistaan vuonna 2008)

”Joskus pitää vähän taiteilla sanojen kanssa. Jos ei pysty vastaamaan, pitää olla vastaavinaan.” (Matti Vanhanen vuonna 2010)

”Hän jatkaa ikuisesti. Meillä on maailman paras kokoomuksen puheenjohtaja.” (Henna Virkkunen  Jyrki Kataisesta vuonna 2009)

”Suomalaisen puolueen johtajaksi sopii kohta vain psykopaatti tai tomppeli. Psykopaatti ei välitä ja tomppeli ei ymmärrä.” (Timo Soini vuonna 2009)

”Lissabonin sopimus on ihan butrosbutroskalia, ei siitä suomalainen mitään ymmärrä.” (Timo Soini vuonna 2009)

”Helsinki on erittäin turvallinen – ei tietenkään tarvitse mennä tyrkyttämään itseään pimeällä johonkin pusikoihin.” (Paavo Lipponen vuonna 2005)

”Ei ole sukua, mutta sillehän minä en sattumalta voi mitään, että hän on vaimoni sisar.” (Kauko Juhantalo kaavoituspäällikön jääviydestä vuonna 2005)

”Kun annetaan vähän rentouttavaa, esimerkiksi otetaan pieni huikka ja lähdetään liikenteeseen, autoilija on paljon parempi liikenteessä esimerkiksi tämmöisissä kaupungeissa kuin Helsinki.” (Pertti ”Veltto” Virtanen vuonna 2007)

”Koen olevani siilinjärveläinen.” (Espoossa asuvan Jyrki Kataisen peruste nostaa eduskunnan kulukorvausta vuonna 2009)

”Joku linja pitää olla, vaikka se olisi vähän huonompikin.” (Hannes Manninen vuonna 2007)

”Tunsin ikään kuin tulleeni raiskatuksi.” (Kimmo Kiljunen asuntomurrostaan vuonna 2008)

Ulkomailta

”Vihollisemme ovat innovatiivisia ja neuvokkaita, ja niin olemme mekin. He eivät koskaan lakkaa miettimästä uusia tapoja vahingoittaa maatamme ja sen kansalaisia, emmekä mekään.” (George W. Bush vuonna 2004)

“Se liittyi Kuubaan ja ohjuksiin, olen aika varma.” (Valkoisen talon lehdistösihteeri Dana Perino paljasti tietämättömyytensä Kuuban ohjuskriisistä vuonna 2007)

“Lukuun ottamatta tappamisia, DC:llä on yksi maan matalimpia rikosasteita."(Washington DC:n entinen pormestari Marion Barry vuonna 1989)

“Elämä on toden totta arvokasta, ja minä uskon, että kuolemanrangaistus auttaa vahvistamaan tätä faktaa”. (New Yorkin silloinen pormestari Edward Koch vuonna 1985)

“Minä en valehdellut. Sanoin asioita, jotka myöhemmin vaikuttivat olevan epätosia.” (Richard Nixon vuonna 1978 liittyen Watergate-skandaaliin)

”Kun presidentti tekee niin, se tarkoittaa, ettei se ole laitonta”. (Richard Nixon vuonna 1977)

“Perinteisesti, suurin osa tuontitavarastamme tulee merten takaa.” (Australialainen ministeri Keppel Enderbery)

”Nouse ylös, Chuck, anna heidän nähdä sinut.” (Joe Biden pyörätuolissa istuvalle senaattori Chuck Grahamille vuonna 2008)

”Jos en ole erehtynyt, pyöräilijällä on tihentynyt sydämen syke ja hengitys. Koska hiilidioksidia pidetään kasvihuonekaasuna ja saasteena, pyöräilijät itse asiassa aiheuttavat päästöjä ajaessaan.” (Republikaanipoliitikko Ed Orcutt vuonna 2013)

”Mielestäni homoavioliiton pitäisi olla miehen ja naisen välinen.” (Arnold Schwarzenegger vuonna 2003)

“Kun Putin kohottaa päätään ja tulee Yhdysvaltain ilmatilaan, minne – minne he menevät? Alaskaan. Se on juuri rajan takana.” (Sarah Palin selitti, miksi Alaskan läheisyys Venäjään antaa hänelle kokemusta ulkopolitiikasta CBS:n haastattelussa vuonna 2008)

”En halua olla töykeä, mutta oikeasti, hänellä on karisma kuin nihkeällä rätillä ja ulkomuoto kuin matala-arvoisella pankkivirkailijalla.” (Nigel Farage Eurooppa-neuvoston pysyvästä puheenjohtajasta Herman Van Rompuysta vuonna 2010)

Lähteet: Eläköön demokratia! - Muistinmenetyksiä, muunneltuja totuuksia ja muita poliittisia päästöjä (Sami Hantula), Politicalhumor.about.com, Matadornetwork.com, Mariopiperni.com

Kuvat: Colourbox, Lehtikuva

Lisää kielikömmähdyksiä – katso!

Tähän juttuun mahtui vain pieni osa herkullisista möläytyksistä. Lisää näet katsomalla Eläköön demokratia! -kirjan kirjoittajaSami Hantulan haastattelun Huomenta Suomessa muutaman vuoden takaa.

Lue myös:

    Uusimmat