Mitä naiset pitävät pettämisenä?

Naisten asennoituminen pettämiseen muuttuu ratkaisevasti sen jälkeen, kun solmitaan parisuhde. Missä naisen mielestä kulkee pettämisen raja?

Tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan suomalaiset ovat hyvinkin suvaitsevia seksuaalisuuteen liittyvien asioiden suhteen, jos ja kun henkilöt eivät ole vakituisessa parisuhteessa. Kaikkea mahdollista kimppakivasta lähtien voidaan harrastaa.

Asennoituminen muuttuu kuitenkin radikaalisti silloin, kun henkilö on parisuhteessa. Kontulan mukaan suomalaiset ovat hyvinkin tarkkoja siitä, että kumppani todella sitoutuu parisuhteen sääntöihin eikä hyppää sängystä toiseen. Etenkin naiset ovat erityisen tarkkaavaisia siitä, ettei pettämisen raja ylity. Mikä sitten on naisten mielestä pettämistä?

100 prosenttista pettämistä on …

Kansainvälisten tutkimusten mukaan jokainen nainen pitää pettämisenä sitä, että vakituisessa parisuhteessa oleva mies harrastaa intiimiä hyväilyä tai suuseksiä toisen naisen kanssa. Kaikista pahin asia on ehdottomasti se, että kumppani harrastaa yhdyntää jonkun toisen naisen kanssa.

Läheskään kaikki miehet eivät omalta kohdaltaan pidä alastoman naisen hyväilyä tai suuseksin saamista välttämättä pettämisenä. Moinen on heidän mielestään aivan normaalia toimintaa. Asenne jostain kumman syystä kuitenkin muuttuu, jos oma kumppani kertoo, että hän on saanut eroottista hierontaa tai suuseksiä toiselta mieheltä.

80 prosenttia naisista pitää pettämisenä...

Nykyisin lähes jokainen ihminen viettää aikaansa netissä. Sieltä on helppo löytää myös seuraa, mikäli moista haluaa. Naiset eivät kuitenkaan katso hyvällä sitä, että oma kumppani viettää aikaansa pornosivuilla ja varsinkaan sitä, että mies kirjoittelee netissä toiselle naiselle. 80 prosenttia naisista nimittäin pitää pettämisenä sitä, että mies kirjoittaa seksiin liittyviä asioita jollekin toiselle naiselle. Asiaa vielä pahentaa se, että mies masturboi nettikirjoittelun aikana. Tutkimusten mukaan miehen masturbointi ottaa kovasti naisen ylpeydelle, koska silloin nainen kokee, ettei hän ole saanut tyydytettyä miestään.

Striptease-esitykset jakavat mielipiteitä

Miesporukassa on hyvinkin normaalia, että iltaan haetaan vauhtia strippibaarista. Kylmä olut ja kaunis alaston nainen herättävät miehessä hyvän menofiiliksen. Kyseessä ei siis ole miesten mielestä pettäminen, vaan vaikkapa stressaavan työviikon jälkeinen nollaaminen hyvässä seurassa.

Naiset kokevat asian kuitenkin täysin erilailla kuin miehet. Naisten mielestä on ensinnäkin ala-arvoista, että miehet menevät katsomaan alastomia naisia. Lisäksi peräti 79 prosenttia naisista pitää pettämisenä sitä, jos heidän kumppaninsa menee katsomaan privaattiesitystä.

Onko tanssiminen toisen kanssa pettämistä?

Nykyisin yökerhoissa eivät pahemmin hitaat kappaleet soi. Tästä huolimatta 41 prosenttia naisista pitää pettämisenä sitä, että oma kumppani tanssii hitaita toisen naisen kanssa. Etenkin silloin, kun miehen kädet vaeltavat pitkin vieraan naisen vartaloa. Moinen kun on naisten mielestä merkki siitä, että mies haluaa tanssikumppaniaan myös seksuaalisesti.

Henkinen avautuminen toiselle naiselle

Osa naisista on sitä mieltä, että miehen henkinen avautuminen toiselle naiselle on jopa pahempaa kuin yhden illan suhteet. 36 prosenttia naisista pitää pettämisenä sitä, että mies puhuu avoimesti toiselle naiselle sellaisia asioita, jotka pitäisi jakaa vain oman kumppanin kanssa.

Flirttailukaan ei aina ole hyväksi

Flirttailu työpaikalla ja julkisilla paikoilla on selkeästi vähentynyt. Tämä johtuu siitä, että nykyisin saa syytteen seksuaalisesta ahdistelusta hyvinkin helpolla. Flirttailu ei kuitenkaan ole vielä kuollut sukupuuttoon. Harmitonta flirttiä naiset eivät koe pahaksi, mutta mikäli flirtin tarkoituksena on päästä vällyjen väliin, niin silloin 35 prosenttia naisista kokee, että kyseessä on pettäminen.

MTV3/Helmi

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja