Mainos

Mitä naapureiden tarvitsee sietää? Tällaista on häiritsevä elämä

Suurin osa ihmisistä joutuu joskus sietämään naapurikämpästä kuuluvaa meteliä, mutta missä vaiheessa äänet lasketaan häiritseviksi?

Huoneistossa kuuluu saada viettää normaalia elämää. Lapset saavat metelöidä, mutta on toivottavaa, että ääniä kantautuu muihin asuntoihin vain järjestyssääntöjen sallimina aikoina. Öisin ei tulisi meteliä pitää.

Vaikka toiminta olisi sallittua ja hyväksyttävääkin ja tapahtuisi sallittujen kellonaikojen puitteissa, voi se pitkäkestoisena muuttua häiritseväksi. Esimerkiksi tuntikausien pianon soitto tai koiran jatkuva haukkuminen voi aiheuttaa kohtuutonta haittaa naapureille.

Vuokrantajalla on lain mukaan oikeus irtisanoa ja jopa purkaa vuokrasopimus varoituksen antamisen jälkeen, jos vuokralaisen huoneistossa vietetään jatkuvasti muille häiriötä aiheuttavaa elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että huoneistosta kantautuu säännöllisesti toistuvaa, muita häiritsevää ääntä tai muuta aistein havaittavaa haittaa. Aina vuokralaisen häätäminen ei kuitenkaan suju ongelmitta.

Vuokralainen ei saa rikkoa terveyden ja järjestyksen säilyttämiseksi asetettuja määräyksiä, kuten terveys- ja pelastusviranomaisten ohjeita tai kiinteistö- ja asunto-osakeyhtion järjestyssääntöjä. Jos näin käy, vuokrantajalla voi olla oikeus purkaa vuokrasopimus. Normaalia asumista ei järjestyssäännöillä saa kuitenkaan tarpeettomasti rajoittaa.


OPISKELIJA, LUE MYÖS NÄMÄ:


MTV3 / Jokakoti

Lähde: Vuokralaiset.fi: Hyvä vuokratapa -esite

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.