Mitä mies ajattelee naisesta, joka on elänyt väkivaltaisessa suhteessa? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mitä mies ajattelee naisesta, joka on elänyt väkivaltaisessa suhteessa? Suhteessa, jossa on ollut sekä fyysistä että henkistä väkivaltaa? Ymmärrätkö vai syyllistätkö? Haluaisitko, että nainen kertoisi kokemuksesta, vai pitäisi tiedon omanaan?" kysyy nimimerkki Aamun miete.

Näin miehet vastasivat

"Vaikea kysymys, jonka vastaus vaihtelee tilanteen ja tapauksen mukaan. Jos nainen on halukas kertomaan ja siitä on hänelle selvää apua, olisin valmis kuuntelemaan ja ehkä jopa ymmärtämään. Syyllistämään tuskin kukaan lähtee, sillä mitä järkeä siinä olisi? Ei toisen nahkoihin voi mennä, eikä menneisyyteen ole mahdollista palata. Usein ei ole syytäkään."
– Herra 47, aviossa

"Miksi ihmeessä väkivaltaisessa suhteessa elämisestä pitäisi syyllistää? Tietenkin ymmärtäisin ja haluaisin, että nainen kertoisi kokemuksesta. Asia on aina toki tapauskohtainen: voi hyvin olla, ettei asiasta halua kertoa ennen kuin luottaa toiseen ihmiseen. Mutta mitään syytä syyllistämiseen tällaisessa asiassa ja tilanteessa ei missään nimessä ole."
– 37, sinkku

"Itse ainakin toivoisin, että minut koettaisiin ihmisenä, jolle tällaisista kokemuksista voisi avoimesti puhua, vaikka aihe onkin vaikea. Kysymyksestä ei ilmennyt, onko nainen itse ollut aiemmassa suhteessa väkivaltainen vai ei. Koen, että itseni ja suhteen onnistumisen kannalta olisi reilua tietää, miten nainen (nykyään) reagoi esimerkiksi riitatilanteissa ja onko hän valmis työstämään mahdollisista aiemmista traumoista johtuvaa negatiivista käytöstä sekä millaista tukea ja apua hän minulta tähän toivoisi.

Mielestäni syyllistäminen ei ole koskaan rakentava tapa edetä, vaan lähestyisin kuuntelemisen ja tukemisen kautta. En kuitenkaan voisi jäädä suhteeseen, jossa toinen osapuoli koittaisi oikeuttaa väkivaltaista tai muuten hajottavaa käyttäytymistään edellisen suhteen kokemuksilla, ja siksi toivoisin, että olisi valmiutta ja halua työstää aiempia kokemuksia ja niistä syntyneitä käytösmalleja."
– 32, sinkku​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja