Mitä "lemmikkikielto" vuokrasopimuksessa oikeasti tarkoittaa? Asiantuntija vastaa

Vuokranantaja saattaa kieltää jo vuokrasopimuksessa lemmikit vuokraamassaan asuinhuoneistossa. MTV Lifestyle selvitti, mitä "lemmikkikielto" käytännössä merkitsee.

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita kertoo, että lemmikit vuokra-asunnossa kieltävät ehdot ovat yleisiä etenkin yksityisten vuokranantajien tekemissä vuokrasopimuksissa. 

– Yksityisellä sektorilla nämä ovat huomattavan paljon yleisempiä kuin ammattimaisilla vuokranantajilla, Viita huomauttaa.

Akvaariokalat kielletty?

Asiantuntijan mukaan "lemmikkikiellot" ovat silloin ongelmallisia, kun niihin ei ole eritelty, millaisia lemmikkejä huoneistoon ei saisi ottaa. Kieltoa olisi hänen mukaansa kuitenkin syytä noudattaa.

– Jos huoneiston vuokrausilmoituksessa mainitaan ei lemmikkejä, ei pitäisi eläimien kanssa kyseistä asuntoa vuokrata. Vuokranantajilta toivomme täsmällistä tietoa siitä, mitkä eläimet ovat kiellettyjä, Viita toteaa.

– Tarkoittaako lemmikki vuokranantajan maailmassa kissaa tai koiraa? Muutoin kielto estää myös hamsterit, marsut, pikkuakvaariot ynnä muut häkissä pääasiassa elävät lemmikit, Viita pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat