Mitä kaikkea puhelimesi metatiedot paljastavat sinusta? Tutkijat selvittävät

Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston tutkijat aikovat käyttää Kansallisen turvallisuusvirasto NSA:n menetelmiä selvittääkseen mitä kännyköistä saatavat metatiedot paljastavat käyttäjistään.

Teknologiasivusto BGR kertoo tutkijakaksikko Jonathan Mayerista ja Patrick Mutchlerista, jotka ovat kehittäneet MetaPhone -sovelluksen Android-käyttöjärjestelmälle.

MetaPhone kerää vapaaehtoisilta koehenkilöiltä puhelimen metatietoja ja vertaa niitä heidän Facebooktileiltään saataviin perustietoihin.

Tutkijat olivat kuulleet, että NSA kerää Verizon-operaattorilta puhelimien metatietoja, kuten puhelu- ja tekstiviestilokeja. He halusivat testata miten paljastavaa kyseinen tieto on.

- Jotkut NSA:n tietokeruuohjelmien puolustajat ovat sitä mieltä, että metadata ei ole paljastavaa. Haluamme tuottaa aiheesta empiiristä todistusaineistoa. Hypoteesimme on, että puhelimien metadata on pullollaan merkitystä, toteaa Mayer tutkimuksen lähtökohdista.

MIT Technology Review -julkaisussa todetaan, että jo suppean testimateriaalin avulla saadut alustavat tulokset puhuvat hypoteesin puolesta:

Tutkijoiden mukaan puhelutietojen avulla voidaan päätellä kohtalaisella tarkkuudella, elääkö henkilö parisuhteessa.

Lue myös:

    Uusimmat