Mitä kaikkea puhelimesi metatiedot paljastavat sinusta? Tutkijat selvittävät

Yhdysvalloissa Stanfordin yliopiston tutkijat aikovat käyttää Kansallisen turvallisuusvirasto NSA:n menetelmiä selvittääkseen mitä kännyköistä saatavat metatiedot paljastavat käyttäjistään.

Teknologiasivusto BGR kertoo tutkijakaksikko Jonathan Mayerista ja Patrick Mutchlerista, jotka ovat kehittäneet MetaPhone -sovelluksen Android-käyttöjärjestelmälle.

MetaPhone kerää vapaaehtoisilta koehenkilöiltä puhelimen metatietoja ja vertaa niitä heidän Facebooktileiltään saataviin perustietoihin.

Tutkijat olivat kuulleet, että NSA kerää Verizon-operaattorilta puhelimien metatietoja, kuten puhelu- ja tekstiviestilokeja. He halusivat testata miten paljastavaa kyseinen tieto on.

- Jotkut NSA:n tietokeruuohjelmien puolustajat ovat sitä mieltä, että metadata ei ole paljastavaa. Haluamme tuottaa aiheesta empiiristä todistusaineistoa. Hypoteesimme on, että puhelimien metadata on pullollaan merkitystä, toteaa Mayer tutkimuksen lähtökohdista.

MIT Technology Review -julkaisussa todetaan, että jo suppean testimateriaalin avulla saadut alustavat tulokset puhuvat hypoteesin puolesta:

Tutkijoiden mukaan puhelutietojen avulla voidaan päätellä kohtalaisella tarkkuudella, elääkö henkilö parisuhteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja