Mitä ihmettä? Tuomaristo riisti Aki Ajon tallilta voiton maalintulon jälkeen

1:33
Katso videolta kuinka pienestä ratarajojen ylityksestä Jorge Martinia rangaistiin.

Steiermarkin Moto2-osakilpailun voittaja ratkesi vasta hetki ruutulipun heiluttamisen jälkeen, kun Jorge Martinia rangaistiin ratarajojen ylityksestä.

Aki Ajon Moto2-tallin Jorge Martin luuli jo voittaneensa toisen peräkkäisen kilpailun Spielbergin radalla, kunnes tuomaristo pudotti espanjalaisen toiseksi Marco Bezzecchin taakse.

Martin puolusti viimeisellä kierroksella onnistuneesti kärkisijaansa, mutta viimeistä edellisessä mutkassa tapahtunut ratarajojen ylitys sai tuomariston rankaisemaan Martinia. Martin ehti juhlimaan voittoaan kunniakierroksella ja vasta varikolla espanjalainen kuuli rangaistuksestaan selvästi hämmentyneenä. Eikä ihme, sillä ratarajojen ylitys oli espanjalaisen ainoa koko kilpailussa ja rangaistus vaikuttaa siten kohtuuttoman kovalta.

Red Bull KTM Ajon kilpailu käynnistyi täydellisesti, kun Martin porhalsi startissa kärkeen ja tallin japanilaiskuljettaja Tetsuta Nagashima oli kolmantena. Tilanne parani entisestään toisena ajaneen Aron Canetin kaaduttua, jolloin Ajon tallin kuljettajat nousivat kaksoisjohtoon.

1:14
Aron Canet kaatui kakkospaikalta ja keskeytti - Ajon tallin kuskit nousivat kaksoisjohtoon.

Nagashiman vauhti ei kuitenkaan riittänyt pitämään palkintopallisijoitusta loppuun asti, kun Bezzecchi ja Remy Gardner ohittivat japanilaisen. Nagashima oli maalissa lopulta neljäs ja Gardner kolmas.

MM-sarjan kärjessä jatkaa Luca Marini, joka oli tänään 12. Martin olisi noussut voitolla yksin MM-sarjan toiseksi, mutta nyt vuoden 2018 Moto3-luokan mestari jakaa toisen sijan yhdessä Enea Bastianinin kanssa. Kaksikko jahtaa Marinia kahdeksan pisteen päässä.

1:57
Aki Ajo pitää Jorge Martinin rangaistusta kohtuuttomana: "Onhan se raakaa".


Steiermarkin GP:n lähetykset C More Maxilla ja cmore.fissä:

Sunnuntai 23.8.
14.40 MotoGP:n kilpailu

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja