Mitä ihmettä? Shokkitulos Huuhkajien karsintalohkossa – Katso: Tanska romahti hämmentävällä tavalla

Kazakstan venyi sensaatioon Huuhkajien EM-karsintalohkossa - Tanska sukelsi karusti ottelun lopussa 3:21
Katso: Kazakstan venyi sensaatioon Huuhkajien EM-karsintalohkossa – Tanska sukelsi karusti ottelun lopussa

Suomen karsinta-avauksessaan kaatanut Tanska tuntui sunnuntaina jatkavan siitä, mihin torstai-iltana jäi. Hattutempun Suomen verkkoon iskenyt Rasmus Höjlund latoi kaksi maalia Kazakstanin verkkoon avauspuolikkaalla, mutta ottelun lopussa Tanska suli 2–3-tappioon.

Pääkuvan video: Kazakstan shokeerasi ennakkosuosikki Tanskaa iskemällä kaksi maalia kolmeen minuuttiin ottelun lopussa.

Tanska näytti olevan matkalla rutiinivoittoon Kazakstanin vieraana sunnuntaina Astanassa, kun Atalantan 20-vuotias tähtihyökkääjä Rasmus Höjlund latoi jälleen kaksi maalia vastustajan verkkoon ottelun avauspuoliajalla.

Suomea kurittanut Rasmus Höjlund iski jälleen kahdesti - juuttikärjellä jo viisi osumaa kahteen EM-karsintaotteluun 2:40
Katso: Suomea kolmesti kurittanut sensaatiohyökkääjä Rasmus Höjlund iski jälleen kahdesti Kazakstania vastaan.

Kazakstan kiri maalin päähän 73. minuutilla, kun Bahtijar Zainutdinov kavensi lukemiin 1–2 rangaistuspotkusta.

Hämmentäviä tapahtumia Astana-areenalla saatiin todistaa noin 13 minuuttia myöhemmin, kun kotijoukkue iski kahdesti kolmen minuutin sisään ja käänsi itsensä tappiolta 3–2-johtoasemaan 86. ja 89. minuutin osumilla.

Ottelun lopun hulinoissa jaettiin keltaisia kortteja poikineen, mutta 3–2-maalin iskeneen Kazakstanin Abat Aimbetovin ulosajosta huolimatta Tanska joutuu lähtemään kotimatkalle tappio niskassaan.

Ennakkosuosikki Tanskan tappio Kazakstanille mutkistaa Suomen EM-karsintalohkon tilannetta astetta tasaisemmaksi, ja kotijoukkue osoitti, ettei vierasreissu Astanaan ole helpoimmasta päästä.

Suomi avasi EM-karsintaurakkansa 1–3-tappiolla Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan ja pelaa sunnuntai-iltana toisen ottelunsa Belfastissa Pohjois-Irlantia vastaan.

Kazakstanin vierasreissu Huuhkajille koittaa 7. syyskuuta.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana kello 21.45 Pohjois-Irlannin Belfastin Windsor Parkilla.