Mitä ihmettä? Korkea-arvoiselta ruotsalaisjäseneltä julkea temppu – äänesti omaa liittoaan vastaan Venäjä-päätöksessä

Uefa tiedotti aikaisemmin tällä viikolla alle 17-vuotiaiden venäläisjoukkueiden sallimisesta eurooppalaisisa kilpailuissa. Nyt on ilmennyt, että Uefan hallituksen ruotsalaiasjäsen äänesti ehdotuksen puolesta, mikä on Ruotsin palloliiton linjan vastainen.

Ison-Britannian Sky Sports kertoo, että alle 17-vuotiaiden venäläisjoukkueiden sallimisesta päätettiin Uefan hallituksen yksityisessä kokouksessa. Brittimedia on saanut selville varapuheenjohtajien äänestystulokset.

Sen mukaan Venäjän mukaanpääsyä puolsivat Ruotsin Karl-Erik Nilsson ja Italian Gabriele Gravina, kun taas kolme muuta varapuheenjohtajaa olisivat vastustaneet päätöstä. He ovat Ison-Britannian David Gill ja Laura McAllister sekä Puolan Zbigniew Boniek.

Erityisesti ruotsalaisjäsen Nilssonin äänetys herättää ihmetystä, sillä Ruotsin Palloliitto ilmaisi Uefan päätöksen jälkeen selvästi, että se vastustaa venäläisjoukkueiden mukaantuloa. Ruotsin liitto tiedotti myös eilen, että maan joukkueet eivät aio pelata venäläisjoukkueita vastaan.

Karl-Erik Nilsson on Uefa-pestinsä lisäksi Ruotsin Riksidrottstyrelsenin, eli vapaasti käännettynä Ruotsin valtakunnallisen liikuntaliiton, puheenjohtaja. 

Lue myös:

    Uusimmat