Mitä ihmettä - Ikäihmiset lemmiskelevät televisiossa!

Sivustaseuraajat hieraisivat viime kesänä silmiään. Iäkäs pariskunta harrastamassa seksiä julkisella paikalla? "Vastanaineet" Marja ja Pentti Selänne kertovat, mistä asiassa on kyse.

Sub-kanavalla nähdyssä Teräspallit-ohjelmassa testatattiin ihmisten sietokykyä ja soveliaisuuden rajoja piilokameraotosten avulla. Erilaiset provosoivat hahmot pistivät julkisella paikalla ranttaliksi pahaa-aavistamattomien sivustaseuraajien kustannuksella.

Yksi ohjelman hahmoista on nimeltään Vastanaineet: iäkäs pari, joka lempii aina kun heitä huvittaa, aikaan ja paikkaan katsomatta. Vastanaineet ovat myös tosielämässä pari, Marja ja Pentti Selänne.

− Ensi kesänä vietämme 50-vuotishääpäivää, Marja sanoo.

Kaksikko on esiintynyt muun muassa mainoksissa sekä avustajina ja pienissä rooleissa televisiossa ja elokuvissa. Heillä on myös 35-vuoden kansantanssitausta.

− Mietimme pitkään ohjelmaan mukaan lähtemistä. Lopuksi tulimme siihen tulokseen, että tämä on vain näyttelemistä. Seksi ei ole meille mikään tabu, Marja sanoo.

Sattumuksia kuvauksissa

Marjan ja Pentin "lemmiskely" julkisilla paikoilla, kuten keilahallissa, ravintolassa ja tanssisalissa, on herättänyt sivustaseuraajissa sekä hilpeyttä että tunteiden kuumentumista.

− Keilaradalla eräs rouva suuttui kunnolla. Hän huusi meille ja sanoi Penalle, että "ja vielä tommosen kanssa"! Pena vastasi hänelle, että minä olen ollut hänen kanssaan jo melkein 50 vuotta, Marja kertoo.

Kuvauksissa on sattunut myös hauskoja tilanteita.

− Asuntonäyttelyssä kuvatussa jaksossa sohva hajosi kesken kaiken ja me putosimme sen väliin. Siinä ei tahtonut pokka pitää, Marja naureskelee.

On kaksikon omakin huumorintaju joutunut koetukselle. Yksissä kuvauksissa Pentin vatsa oli löysällä ja hänellä oli tuskainen olo.

− Hänen piti ravata koko ajan vessassa. Lopulta Pena ilmoitti, että tämä on loppu nyt.

Ikäihmisten seksistä ei puhuta

Selänteet ovat saaneet provosoivasta tv-esiintymisestään kauttaaltaan hyvää palautetta.

− Naapurilta ilmestyi postilaatikkoon onnittelukortti sen jälkeen, kun voitimme yhdessä jaksossa Teräspallit-palkinnon. Myös lapsenlapset ovat olleet huvittuneita, pariskunta sanoo.

Hyvästä palautteesta huolimatta Marjan ja Pentin mielestä yhteiskunnan suhtautumisessa ikäihmisten seksuaalisuuteen olisi yhä parannettavaa.

− Luin uutisen, jonka mukaan kaksi ikäihmistä ihastui toisiinsa palvelutalossa. He halusivat yöpyä toistensa luona, mutta henkilökunta sanoi, ettei sellainen sovi, Pentti pahoittelee.

− Minä olen 73 vuotta, vaimo 70. Me liikumme, reissaamme ja tanssimme aktiivisesti. Meidän nuoruudessamme tämän ikäiset olivat jo toinen jalka haudassa, Pentti kuvaa muutosta.

Kuvauksissa Selänteillä oli hauskaa, mutta valmiiden jaksojen katsominen televisiosta on herättänyt Vastanaineissa itsessäänkin tunteita.

− Minua on alkanut hävettää. Pena ei ole suostunut katsomaan lainkaan. Mutta kun on leikkiin lähtenyt, on myös kestettävä, Marja toteaa.

Katso ohjelman kotisivut tästä

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja