Teemu Sunisen yllä uhkaava Hyundai-päätös – suomalaiskuskia odotti "mielenkiintoinen iltamiitinki"

Teemu Suninen taistelustaan Neuvillea vastaan: ”Jos tallipaikan haluaa, täytyy pistää päihin” 1:47
Teemu Suninen kommentoi jatkoaan Hyundain tiimissä ja mahdollisesti illalla odottavaa tallipäätöstä hänen ja Thierry Neuvillen taistelusta.

Parhaana Hyundai-kuskina Chilen MM-rallin kakkossijassa kiinni oleva Teemu Suninen lähtee päätöspäivään 14 sekunnin etumatkalla tallikaveriinsa Thierry Neuvilleen. Tallipäällikkö Cyril Abiteboul kierteli kysymystä mahdollisesta tallimääräyksestä.

Suninen jatkoi rallin toisena päivänä loistavia otteitaan. Häntä harmitti lähinnä lauantaiaamuun tehty rengasvalinta, kun Hyundai suositteli suomalaista ottamaan kyytiin vain yhden vararenkaan.

Suninen päästi aamun kolmella erikoiskokeella Neuvillen 23 sekunnin takaa 15 sekunnin päähän. Päivän päätteeksi ero kapeni vielä sekunnilla. Kokenutta tallikaveria vastaan taisteleminen on ollut komea näyte Suniselta.

– Siihen saa olla tyytyväinen. Toki, jos tallipaikkaa haluaa ensi vuodelle, täytyy pistää päihin ja antaa tämmöisiä suorituksia, Suninen totesi suoraan MTV Urheilulle.

Tiukka tilanne päätöspäivän neljälle erikoiskokeelle lähdettäessä herättää kysymyksen, saako Suninen pitää ajamalla hankkimansa kakkossijan vai määrääkö Hyundai suomalaista väistämään MM-sijoituksista paremmin kisaavan Neuvillen tieltä.

– En tiedä yhtään, mitä tulee. Voihan se olla, että (tallipäällikkö) sanoo, että ”kaasu pohjaan” ja Neuvillelle, että pakko Suninen voittaa. Katsotaan, miten sitten kestää kyydissä, mutta varmaan mielenkiintoinen iltamiitinki tulossa, Suninen hymyili.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul ei lähtenyt tuoreeltaan ajopäivän päätteeksi spekuloimaan mahdollisilla tallipäätöksillä. Hän jätti kaikki skenaariot auki.

– Mitään ei ole oikeastaan päätetty tässä vaiheessa. Kyse ei ole mistään mestaruuksista. Meidän täytyy olla fiksuja. Minulla ei ole siitä vielä oikein mitään sanottavaa, Abiteboul kommentoi.

Hyundai-pomo kiersi kysymyksen tallimääräyksestä Sunisen ja Neuvillen välillä 1:31
Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul kierteli kysymystä tallimääräyksestä Sunisen ja Neuvillen välillä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat