Mitä alennusmyynneistä todella kannatta ostaa? Pukeutumisneuvoja paljastaa

Alennusmyynnit ovat käynnistyneet tänä vuonna harvinaisen korkein alennuksin ja epätavallisen aikaisin, mutta mitä alennusmyynneistä kannattaa todella ostaa? MTV Lifestyle otti selvää.

Kun suuntaa alennusmyynteihin, on ensisijaisen tärkeää pitää mielessä muutama nyrkkisääntö, jotka suojelevat innokastakin shoppailijaa ale-huumalta. Pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä uskoo, että onnistuneimmat alehankinnat tehdään aina todelliseen tarpeeseen perustuen: epävarmana tehdyt kaupat osoittavat harvoin olleensa hintansa väärti.

– Koskaan ei kannata ostaa alennusta. Useasti saatetaan tehdä harkitsemattomia ostoksia ruuhkassa ja kiireessä. Alennusmyyntien aikaan sovituskopeillekin saattaa olla jonoa, eivätkä ihmiset tohdi sovitella vaatteita riittävän pitkään, Seppä toteaa.

– On myös tärkeää pitää mielessä se, että alennusmyyntituotteita ei saa vaihtaa eikä palauttaa, Seppä muistuttaa.

Panosta kenkiin ja asusteisiin

Jos alennusostosta tehdessä miettii, tulisiko vaatetta käytettyä ollenkaan, kannattaa se jättää suosiolla ostamatta. Sitä vastoin ajattomia asusteita tai vaatteita kannattaa pukeutumisneuvojan mukaan etsiä alennusmyynneistä.

– Kannattaa ostaa huiveja, nahkahansikkaita ja muita asusteita – jos alennuksessa sattuu olemaan omia suosikkivärejä tai juuri omaan tyyliin sopivia vaatteita, Seppä vinkkaa.

Niin ikään hyviin kenkiin kannattaa ammattilaisen mukaan satsata rohkeasti aleostoksilla.

– Suosittelen ostamaan myös hyviä laatukenkiä – mutta vain jos niille on tarvetta. Kenkäliikkeissä näyttää olevan hyvät alennukset ja silloin kannattaa ostaa laatukenkiä. Vaikka kenkiä juuri tähän sesonkiin ei löytyisikään alennetulla hinnalla, voi ostaa myös kevätkengät tai kävelykengät ensi syksylle. Kenkien hankkiminen pidemmälläkin tähtäimellä kannattaa aina, jos omalle lestille löytyy sopiva kenkä, Seppä kertoo.

– Jo 30 prosentin alennus kengissä on hyvä. Hyvät laatukengät kuitenkin kestävät parhaimmillaan paljonkin aikaa hyvin hoidettuina ja pidettyinä ja ovat hintansa väärti, Seppä toteaa.

MTV Lifestyle seuraa talven alennusmyyntien etenemistä Kikka Sepän johdolla.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat