Mistä tietää, että poika tykkää tytöstä? Pojat vastaavat!

Kun poika tykkää tytöstä, se kiusaa, puhuu paljon enemmän kuin muille, pussaa ja puolustaa kiusaajilta. Viisi 9–12-vuotiasta poikaa kertoi AVAlle, mistä sen oikein tietää, että poika on oikeasti kiinnostunut.

"Miten tietää millon poika tykkää jostain tytöstä?" 12-vuotias tyttö kysyi AVAlta.

Selvitimme vastauksen haastattelemalla tykkäämisen ammattilaisia, 9–12-vuotiaita poikia! Tämän saimme selville:

– Siitä tietää, että poika tykkää tytöstä, kun se kiusaa sitä. Jos ei se tykkää jostain tytöstä, niin ei se esimerkiksi sitä potki.

Poika, 11 vuotta


– No, ehkä justiinsa silleen, et haluaa esittää jotain ja antaa sille tytölle vähän enemmän huomiota. Jotkut kiusaakin, mutta se riippuu varmaan vähän ihmisestä.

Mitä se sitten tarkoittaa, jos tytöstä tykkää?

– No, en mä nyt tiedä, että tarkoittaako se tässä iässä mitään kovin vakavaa.

Poika, 12 vuotta


– Sen tietää siitä, et se poika pussailee sitä ja vaikka siitä, että se poika rakastaa sitä. Sen tykkäämisen varmaan huomaa ja silloin poika voi puhuu enemmän. Jos ei koko aikaa tai vihamielisesti kiusaa, niin sitten se kiusaaminen tarkoittaa sitä, et tykkää toisesta.

Poika, 11 vuotta


– No esimerkiksi, jos poika alkaa viettää tytön kanssa enemmän aikaa. Jos poika ja tyttö on entuudestaan kavereita, tyttö saattaa huomata että poika alkaa käyttäytyä yhtäkkiä oudosti. Kun poika tykkää tytöstä, se on sille tosi mukava. Jos poika kiusaa tyttöä, se ei tykkää siitä.

Käsitinkö siis oikein: sinulla on jo mielitietty?

–Me alettiin olla yhdessä mun tyttöystävän kanssa ekan luokan lopusta. Se oli tosi kiltti, siksi tykkäsin siitä. Se tykkäsi musta, koska olin ystävällinen ja koska puolustin sitä kun sitä kiusattiin. Mä puolustan aina kaikkia. Aikuistuneet tytöt, eli 6. ja 7.-luokkalaiset tykkää varmaan taas romantiikasta. Tykkääminen on sitä, että haluaa viettää jonkun kanssa aikaa joskus, mutta rakastaminen taas sitä, että haluaa olla sen kanssa usein. Tai sitten aina.

Poika, 9 vuotta


– Jos poika on tytölle kiltti. Jos haluaa tehdä tytölle hyvän mielen, sitä kannattaa naurattaa vaikka tekemällä jotain hauskaa tai kertomalla vitsin. Esimerkiksi mun luokkalainen poika tykkää yhdestä tytöstä, ja se kysyi multa neuvoa miten sain tyttöystäväni tykkäämään musta. Vastasin sille, että juttelin sen kaa. Nyt se poika on saanut halata sitä tyttöä jo kolme kertaa!

– Tykkääminen on kiva tunne. Tyttöystäväni on tosi kiva ja se ymmärtää mua ja juttelee mun kanssa. Me jutellaan paljon peleistä: sillä on Wii-konsoli ja mulla pleikkari kolmonen. En tiiä, onko pojille väliä sillä, onko tyttö nätti. Tärkeämpää on, että voi jutella sen kanssa. Me ollaan juteltu mun tyttöystävän kanssa jo ekalta luokalta saakka. Itse asiassa se on enemminkin mun tyttökaveri, kuin tyttöystävä, koska olen vielä liian nuori.

– En tiedä tarkkaan, mikä on rakastamisen ja tykkäämisen ero. Rakastaminen on ehkä sitä, että pussaa tyttöä huulille. Tykkääminen taas sitä, että pussaa vaikka poskelle. Mä olen antanut tyttökaverilleni yhden kerran pusun poskelle.

Poika, 11 vuotta


Lasten suusta:


AVA on myös Twitterissä!Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.Tykkää AVAsta myösFacebookissa!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja