Mainos

Missourin veneturman uhrilista pysäyttävää luettavaa: Samasta suvusta yhdeksän hukkui, nuorin 1-vuotias – selviytynyt Tia menetti miehensä ja kolme lastaan

1:53

Missourin torstai-iltaisessa veneturmassa on tämänhetkisten tietojen mukaan hukkunut 17 ihmistä.

Järkyttävä veneturma sattui, kun turistivene kaatui Table Rock -järvessä Missourissa. Veneessä oli yhteensä 31 ihmistä.

CNN on julkaissut nimilistan hukkuneista. Lista on traagista luettavaa: Yhdeksän kuolleista kuului samaan Colemanin sukuun. Mukana olleista Colemaneista vain kaksi selvisi hengissä, kolme lastaan ja miehensä menettänyt Tia sekä hänen 13-vuotias sukulaispoikansa.

Nainen huusi ja kirkui, kukaan ei kuullut

Tia Coleman on antanut haastattelun paikalliselle KOLR -lehdelle. Coleman kertoo veneen upottua huutaneensa ja kirkuneensa, mutta hän ei nähnyt ketään tai kuullut muiden avunhuutoja.

Lopulta nainen pelastui tyrskyistä, kun hän havaitsi ankkuroidun jokiveneen, josta naiselle heitettiin pelastusliivejä.

Myöhemmin Tia sai kuulla, että onnettomuudessa oli menehtynyt hänen kolme lastaan ja aviomies sekä viisi muuta sukulaista.

Kapteenin kohtalokas kehotus?

Sky newsin mukaan Coleman kertoi paikalliselle Fox 56 TV-kanavalle, että kapteeni oli sanonut, "ettei pelastusliiveille olisi tarvetta". Colemanin mukaan kukaan ei tästä syystä ottanut liivejä ja kaikki istuivat alas kapteenin kehotuksesta.

– Kun oli aika ottaa pelastusliivit, oli jo liian myöhäistä. Uskon, että useampi ihminen olisi voinut pelastua (jos liivit olisi otettu aiemmin), nainen sanoi Foxin haastattelussa.

Raju ukkosmyrsky

Onnettomuushetkellä alueella myrskysi ja ukkosti. Veneen omistavan yhtiön toimitusjohtaja Jim Pattisonin mukaan myrsky iski aivan kuin "tyhjästä".

Noin puoli tuntia ennen onnettomuutta Missourissa sijaitsevan Brandsonin kaupungin alueelle iski voimakas ukkosmyrsky.

Säätiedot kertovat, että myrsky kulki 89 kilometrin tuntinopeudella ennen kuin se iski järvelle. Tutkan mukaan myrsky saapui järvelle kello 18.59. Viranomaiset vastaanottivat ensimmäiset hätäpuhelut laivan uppoamisesta kymmenen minuuttia tämän jälkeen, kello 19.09.

Turmassa menetti henkensä 17 ihmistä, joista nuorin oli 1-vuotias ja vanhin 70. Viranomaiset tutkivat nyt onnettomuuden syytä, sekä selvittävät muun muassa sitä, käytettiinkö laivamatkan aikana pelastusliivejä.

Juttua muokattu kello 13.23: Lisätty kappale kapteenin kehotuksesta olla ottamatta pelastusliivejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.