Missikisojen kummat käänteet vuosien varrelta – Muistatko?

Joskus Miss Suomi -kisojenkin järjestys ja perinteet horjuvat. Lue alta kauneuskisojen kummallisia tapaukset, jotka ovat jääneet historiaan.

Taso oli vaatimaton, 1941

Vuonna 1941 Miss Suomi oli kyllä tarkoitus valita, mutta kilpailun taso katsottiin liian vaatimattomaksi. Tämän vuoksi titteli muutettiin Miss Messuhalliksi ja voittajaksi kruunattiin Sanelma Pesonen (myöhemmin Vuorre).

Tuplakruunattu, 1959-1960

Vuoden 1959 Miss Suomen tiaran sai kutreilleen Tarja Nurmi (nykyisin Berggårdh). Seuraavana vuonna 1960 kisan voittajaksi valittiin aluksi Heli Heiskala, mutta koska tuomaristo ei ollutkaan tyytyväinen kilpailijattarien tasoon, julistettiinkin Miss Suomeksi lopulta edellisen vuoden Tarja Nurmi. Heiskalan titteliksi jäi Miss Messuhalli.

Titteli pois perintöprinsessalta, 1995

Vuonna 1995 Miss Suomen 2. perintöprinsessaksi valittu Carmen Mäkinen (nykyisin Heikkilä) kohautti samaisena kesänä esiintymällä alastonkuvissa. Tämän oli perintöprinsessaltakin sopimatonta ja sopimuksenvastaista, ja näin hän menetti tittelinsä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kruunu vietiin perintöprinsessalta.

Luopui kruunusta, 2011

Syksyllä 2011 koettiin ennenkuulumaton käänne, kun tuolloin valtaa pitänyt Miss Suomi Pia Pakarinen (nykyisin Lamberg) luopui kruunustaan. Pakarinen kritisoi missiorganisaatiota eikä halunnut olla kruunamassa uutta missiä. Tuon jälkeen uudeksi Miss Suomeksi nousi 1. perintöprinsessa Sara Sieppi.

Kuvat: Lehtikuva

Lähde: wikipedia.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja