F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Missä viipyy Lewis Hamiltonin jatkosopimus? Britti murjaisi tivailuun: "Aion varmistaa, että minulla on tequilaa"

5:02
Videolla Belgian GP:n aika-ajojen ratkaisuhetket.

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ei ole tehnyt vieläkään jatkosopimusta Mercedeksen kanssa. Asia oli jälleen tapetilla Belgian GP -viikonlopun yhteydessä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Belgian GP suorana 28.-30.8.
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksellä yksi jatko on varmaa. Suomalaiskuski Valtteri Bottas teki yhden vuoden mittaisen jatkon Britannian kisojen aikaan – eli jo muutama viikko sitten.

Hamilton sen sijaan on vedonnut siihen, ettei hän ole halunnut tehdä jatkosopimusta maailman yleisen tilanteen takia. Tällä Hamilton viittasi koronaviruspandemian tuomiin taloushaasteisiin.

– Aika ei ole oikea, Hamilton sanoi.

Nyt britti aikoo käydä läpi kaikki tarkatkin yksityiskohdat ennen kuin hän laittaa nimensä sopimuspaperiin.

– En ole se, joka haluaa jatkaa vain samalla kaavalla vuodesta toiseen. Haluan varmistaa sen, että pystymme jatkamaan kasvua tallin kanssa, ja että meidän arvomme pysyvät vahvoina.

– Haluan nähdä sen, että missä kaikessa voimme tehdä parempaa työtä ja mistä kaikesta voimme puristaa vielä enemmän irti. On sitten kyse sponsoriyhteistyökuvioista tai suorituskyvystä radalla. Tai siitä, miten työskentelemme insinöörien kanssa. Tai että pitääkö meidän esimerkiksi viettää vielä enemmän aikaa simulaattorissa.

Hamilton allekirjoitti edellisen Mercedes-sopimuksensa pikavauhtia. Hamilton vieraili tuolloin Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin luona. Pari tuntia kestänyt prosessi päättyi siihen, että kaksikko suuntasi yhdessä pizzalle.

Tällä kertaa Hamiltonilla on toisenlaiset suunnitelmat mielessä.

– Neuvotteleminen on itseasiassa varsin nautinnollinen prosessi. Sitten kun olemme tyytyväisiä, voimme mennä yhdessä drinkille.

– Aion varmistaa, että minulla on silloin hieman tequilaa, Hamilton murjaisi jatkosopimuksen teosta.

MM-sarjaa johtava brittikuski voi nousta jo tänä vuonna Michael Schumacherin rinnalle mestaruustilastossa. Kisavoitoissa Hamilton on jo todella lähellä Schumacheria. Kaksikon välillä on enää kolmen voiton ero.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja