Missä on Shoigu? Venäjän puolustusministeri nähtiin julkisuudessa viimeksi 12 päivää sitten

0:38
Maaliskuun alussa Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertoivat Putinin pelosta Shoigua kohtaan.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu nähtiin viime kerran julkisuudessa 11. maaliskuuta, eli 12 päivää sitten, kertoo ukrainalainen uutissivusto Pravda venäläisten tutkivien toimittajien tietoihin pohjaten. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on kestänyt nyt 28 päivää. 

Pravdan mukaan Sergei Shoigu on tavallisesti ollut hyvin aktiivinen median suhteen: Ennen 11. maaliskuuta Shoigu oli lähes päivittäinen näky venäläisissä uutisissa.  

Shoigun lähipiirissä pohditaan parhaillaan, onko Shoigun terveydentila huonontunut. Tuttava kertoo Shoigulla olevan ongelmia sydämensä kanssa.

Näytettiinkö televisiossa vanhaa kuvaa?

18. maaliskuuta Shoigun nimi mainittiin Kremlinin verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli keskustellut "erityisoperaation etenemistä Ukrainassa" yhdessä turvallisuusneuvostonsa kanssa. 

Lausunnon mukaan Shoigu osallistui tapaamiseen, josta ei kuitenkaan julkaistu videomateriaalia tai kuvia. 

Median mukaan samana päivänä yksi Venäjän päätelevisiokanavista näytti kuvaa Shoigusta jakamassa palkintoja. Sen mukaan kuva oli samalta päivältä, mutta kuva oli identtinen Venäjän puolustusministeriön 11. maaliskuuta sivuillaan julkaiseman kuvan kanssa. 

Uusimmat uutiset Shoigusta puolustusministeriön sivuilla ovat niin ikään päivätty 11. maaliskuuta.

Shoigu ei ole ainoa julkisuudesta kadonnut henkilö viime aikoina Venäjällä. Myöskään Venäjän asevoimien komentaja Valery Gerasimovan osallistumisesta tapahtumiin ei ole tehty havaintoja Pravdan mukaan 11. maaliskuuta jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja