Missä on Peskov? Kremlin tiedottajasta ei ole kuulunut kohuhaastattelun jälkeen: "Presidentinvaalimme eivät todellakaan ole demokratiaa"

Uhitteleva Kremlin tiedottaja antaa jatkuvasti kasvot Venäjän propagandalle:"Osaa toimia Putinin suuna" 2:30
Peskov on Kremlin propagandan kasvot – Asiantuntija kertoo, miten Peskovin puheita kannattaa tulkita.

Peskov lausui, että Venäjän vaalit eivät ole demokraattiset ja Putinin voittavan ne takuuvarmasti. Peskovista ei ole kuulunut tämän jälkeen mitään.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov puhui kolme viikkoa sitten New York Timesin haastattelussa kovin sanankääntein tulevista Venäjän presidentinvaaleista.

– Presidentinvaalimme eivät todellakaan ole demokratiaa, ne ovat kallista byrokratiaa, Peskov kertoi haastattelussa.

– Herra Putin valitaan uudelleen ensi vuonna yli 90 prosentin ääniosuudella.

Haastattelu aiheutti tuoreeltaan porua Venäjällä, ja Peskov päätyikin korjailemaan lausuntojaan ja väitti tulleensa väärin tulkituksi.

– Artikkelin kirjoittaja tulkitsi (sanani) täysin väärin, Peskov kertoi Venäjän valtionmedia Tassille myöhemmin.

Peskov myös selitti myöhemmin venäläiselle RBC -medialle, että teoriassa olisi mahdollista jättää vaalit kokonaan pitämättä, mutta että Putin on päättänyt järjestää ne.

– Koska on jo selvää, että Putin valitaan, Peskov huomautti ja kertoi lausunnon olevan "täysin henkilökohtainen mielipide".

"Rauhoittukaa"

Nyt sosiaalisessa mediassa on pantu merkille, että Peskov ei ole esiintynyt julkisuudessa lainkaan haastattelun jälkeen.

Peskov ei ole pitänyt yhtäkään lehdistötilaisuutta tai kommentoinut mitään tiedotusvälineille 4. elokuuta jälkeen.

Peskovin tilannetta on puitu useissa ukrainalaisissa ja venäläisissä Telegram-ryhmissä. Venäjämielisen tv-ankkuri Ksenia Sobchakin Telegram-kanava arvuuttelee, että Peskov palaisi mahdollisesti pian.

– Rauhoittukaa. Peskov on lomalla. Hän sanoi, että tulee takaisin kahdessa päivässä, Sobchakin kertoi toissapäivänä maanantaina.

Venäjän presidentinvaalit järjestetään ensi vuoden maaliskuussa.

Lähde: Newsweek.

Lue myös:

    Uusimmat