Mainos

Missä huippupoliitikot olivat kesätöissä? Antti Rinne vahti lapsia, Maria Ohisalo lihatiskillä, Jussi Halla-aho keskussairaalassa – Sari Essayah: "Olutpanimossa, mutten maisteluosastolla"

2:38

SuomiAreenan puheenjohtajatentin lopuksi kysyttiin, mikä oli kunkin puheenjohtajan mielenkiintoisin kesätyö ja mitä siitä jäi käteen. Lue yhdeksän johtajan vastaukset alta!

Hjallis Harkimo, Liike Nyt

Olin trukkikuskina satamassa. Sanoin, että osaan ajaa trukkia. En minä osannut, mutta en jaksanut nostaa säkkejä. Minut opetettiin ajamaan trukkia, ja siinä vielä tienasi paremmin kuin säkinnostosssa. Se oli tosi kiinnostavaa ja antoisaa.

Li Andersson, vasemmistoliitto

Olin portugalilaisten sesonkityöntekijöiden kanssa lajittelemassa nektariineja tehtaalla Ranskassa yhden kesän 19-vuotiaana. Siellä seisottiin liukuhihnan äärellä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Antti Häkkänen, kokoomus

Olin S-Marketissa pullovaraston siivoajana. Siinä jos missä ollaan kansalaisten pulssilla, kun tullaan kysymään, että mitä juomaa tarvitaan kaupan puolelle. Se oli mielenkiintoinen tehtävä, varsinkin juhannuksen alla.

Antti Rinne, SDP

14-vuotiaana ei saatu kesätöitä. Piti ilmoittaa Veikkarin baarissa Hyvinkäällä, että ollaan kaverin kanssa valmiita tekemään mitä vain. Tuli belgialainen ja suomalainen pariskunta, jolla oli alle vuoden mittaiset lapset. Hoidimme heitä Lapin-reissun ajan ruokapalkalla.

Katri Kulmuni, keskusta

Yläkoululaisena on tullut istutettua metsää aika paljon joka kesä. Siitä on yli 15 vuotta aikaa. Hiilinielut ovat kasvaneet jo aika lailla.

Maria Ohisalo, vihreät

Olin aikanaan opiskelujen ohessa varmaan yli seitsemän vuotta S-marketissa töissä. Olen siellä pullopuolellakin ollut, lihatiskissä ja maitokaapissa ja tehnyt oikeastaan ihan kaikkea, mitä kaupassa voi tehdä. Se oli nimenomaan kansalaisten pulssilla olemista, koska jokainen käy ruokakaupassa. Ne keskustelut olivat ihan mielettömän tärkeitä ja antoisia. Itse asiassa samalla tavalla kuin vaaleissa kampanjoidaan, pääsi pulssille kiinni.

Jussi Halla-aho, perussuomalaiset

Tähän olisi paljonkin hyviä vastauksia, mutta mielenkiintoisin paikka, tai ainakin se missä opin eniten kansan syvistä riveistä ja ihmisistä, oli Tampereen keskussairaalan huolto, jossa olin 1980-luvun lopulla.

Anna-Maja Henriksson, RKP

Monta olisi tarinaa. Olin leirintäalueella 18-vuotiaana, olin juuri saanut ajokortin. Siellä sai käyttää suomea, ruotsia, saksaa ja englantia. Sai leipoa kakkuja, sai siivota vessoja ja sai palvella ihmisiä Suomesta ja ulkomailta.

Sari Essayah, kristillisdemokraatit

Olin monta kesää olutpanimossa Iisalmessa töissä, mutta en maisteluosastolla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja