Miss Suomi Viivi Altonen pahoinpideltiin Mosambikissa – muistelee järkyttävää välikohtausta: "Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua"

0:31
Miss Suomi laitettiin kovaan testiin - näin Viivi Altonen selvisi meteorologia.

Viivi Altonen kertoo avoimesti asiasta sosiaalisessa mediassa.

Miss Suomi Viivi Altonen kirjoittaa hyvin henkilökohtaisesta asiasta Instagram-tilillään.

Altonen oli vahvasti mukana Oranssit päivät -kampanjassa. Se on YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin kampanja, joka vaatii naisiin kohdistuvan väkivallan loppua. 

UN Women Suomen mukaan Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Jopa 47 prosenttia yli 15-vuotiaista naisista ja tytöistä on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa.

Altonen on saanut someseuraajiltaan paljon yksityisviestejä asiaan liittyen. Hän päätti kertoa traagisen tarinan, kuinka itse joutui väkivallan uhriksi ulkomailla.

– Asuin muutama vuosi sitten Mosambikissa. Oli yksi lauantai ja olin matkalla kotiin, kun paikallinen tuttu tuli auttamaan minua etsimään ystäväni avaimia. Lähdimme hakemaan taskulamppua, kun miehellä pimahti.

Altonen sai vasta myöhemmin tietää kyseisen henkilön päihdeongelmasta.

– Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua. Koko tilanne meni täydessä sokkitilassa, enkä vielä tajunnut silloin, että mitä on tapahtunut. Pienen ajan jälkeen pääsin pakoon ja juoksin kotiin. Olin hakattu mustelmille.

– Tämä tilanne on minulle edelleen vaikea, mutta se on loppujen lopuksi kasvattanut minua myös henkisesti. Kärsin tilanteesta pitkään, mutta olen löytänyt työkalut siihen, että olen päässyt elämässäni eteenpäin.

Altonen haluaa esimerkillään kannustaa ihmisiä tavoittelemaan unelmiaan.

– Se, mitä olet kokenut ei määritä sinua nyt tai eikä silloin. Olet vahva, olet upea.
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja