Miss Suomi -kilpailu tulee jälleen – ensimmäiset semifinalistit julki

Tällainen oli Miss Suomi Essi Unkurin ja avopuoliso Viljami Harjuniemen ensikohtaaminen:"Mietin, että mikäs äijä tämä on" 0:56
Katso video! Hallitseva Miss Suomi Essi Unkuri paljasti millainen ensikohtaaminen hänellä oli puolisonsa Viljami Harjuniemen kanssa!

Miss Suomi -kilpailussa painotetaan vuosi vuodelta enemmän esiintymistaitoa ja persoonallisuutta, kuin ulkoisia ominaisuuksia.

Miss Suomi 2022 haku käynnistyi 28. toukokuuta Helsingissä järjestetyssä casting-tilaisuudessa. Kyseessä oli suljettu tilaisuus, johon kutsun lunastivat reilut 50 esikarsinnan läpäissyttä hakijaa. Tuttuun tapaan myös Villi kortti -haku oli avoinna kutsutta jääneille missikandidaateille.

– Kilpailu herätti tänäkin vuonna suuren kiinnostuksen. Hakemuksia tuli yli sata enemmän kuin aikaisempina vuosina. Satojen hakijoiden joukosta kutsuja lähti sekä tutuille että uusille kasvoille. Tänä vuonna erityisesti korostui, että on paljon harjoiteltu esiintymistä ja muita missin tehtäviin kuuluvia taitoja, kertoo Finnartist Oy:n toimitusjohtaja Sunneva Sjögren.

Casting-tilaisuuden tuomaristossa istuivat hallitseva Miss Suomi Essi Unkuri, Miss Suomi 2020 Viivi Altonen, missiasiantuntija Heidi Maijala, More Than Beauty Academyn pääkouluttaja Jaana Villanen, ja matkailualan erikoisasiantuntija Terhi Alanya.

Tuomaristo piti hallussaan 4 kappaletta kultaisia lippuja, jotka he saivat halutessaan luovuttaa missikokelaalle heti casting-tilaisuuden tuomarihaastattelun yhteydessä, ja näin antaa tälle suoran pääsyn kilpailun semifinaalivaiheeseen. Tuomaristo sai halutessaan jättää liput myös jakamatta.

– Kultaisen lipun vastaanottajasta tulee huokua itsevarmuus ja intohimo esiintymistyötä kohtaan. Tämä on tosi jännittävä uudistus. Nyt on oltava alusta saakka selvää jokaiselle, että kyseessä on kova kilpailu. Itse harjoittelin 4 vuotta ahkerasti voittaakseni tittelin, kertoi Miss Suomi Essi Unkuri. 

Historian ensimmäiset kultaiset liput itselleen lunastivat Emmi Pekkanen, Oona Komi, Ella Lännistö ja Karoliina Vettenniemi.

Loput 16 semifinalistia valittiin päivän päätteeksi perinteisen menettelytavan mukaisesti. Semifinaalipaikkoja on siis yhteensä 20 kappaletta. Semifinalistit esitellään yleisölle kesäkuussa. 

Perinteinen Miss Suomi -kiertue palaa jälleen kahden pandemiatilanteesta aiheutuneen välivuosien jälkeen. Tiedossa on useita yleisölle avoimia tilaisuuksia ympäri Suomen.

Miss Suomi -kilpailu nähdään Alfa Tv:llä syyskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat