Miss Helsinki -finalisti Mira Holappa osallistui 18-vuotiaana Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan – esiintyminen aiheutti törkykommenttien tulvan

1:57
Miss Helsinki -finalisti Mira Holappa voitti 18-vuotiaana tv-tietokilpailussa 5000 euroa – televisioesiintymisen seurauksena alkoi putkahdella törkykommentteja

Oululaissyntyinen Mira Holappa opiskelee teologiaa ja yksi hänen urahaaveistaan on pappeus. Miss Helsinki -finalisti kertoo nyt MTV Uutisille, minkälaisia ennakkoluuloja hän on joutunut kokemaan elämänsä aikana. 

Oulusta Helsinkiin muuttanut Mira Holappa, 23, on yksi Miss Helsinki -kisan vuoden 2021 finalisteista.

Holappa opiskelee parhaillaan Helsingin Yliopistossa teologiaa ja haluaa erikoistua kirkolliselle puolelle. Uskon Holappa löysi muutama vuosi sitten, kun elämässä oli käynnissä hankala tilanne. Hän kertoo saaneensa uskosta tarvitsemaansa tukea.

– Olen liberaali ja avoin ja haluan ajaa tasa-arvoista avioliittolakia. Haluaisin olla tekemässä parempaa huomista jokaiselle meistä. Jos siellä on muutamakin avoin ja rakastava ihminen, niin kyllä sillä on vaikutuksensa muutokseen. Erityisesti seksuaalivähemmistöjen tilanteeseen haluaisin olla vaikuttamassa, Holappa toteaa finalistien esittelytilaisuudessa.

Mira Holapan Instagram-tilille pääset tästä

Holappa oli vasta 18-vuotias, kun hän osallistui suosittuun Haluatko miljonääriksi -tv-tietokilpailuun. Ennen kuin jakso oli ehtinyt tulla edes ulos ruudusta, nousi hän otsikoihin, sillä Holappa oli käyttänyt oljenkorren ensimmäisen kysymyksen aikana.

Tapahtuman seurauksena hänelle alkoi tulvia törkykommentteja.

Mira Holappa voitti tv-tietokilpailussa 5000 euroa. Mihin hän käytti rahat ja millä tavalla vihapuhe vaikutti häneen? Katso yltä videolta!

Viime aikoina mediassa on puhuttu, kuinka naiset joutuvat kohtaamaan toisinaan ennakkoluuloja ja vähättelyä, jos ovat näyttäviä ja tärkeässä asemassa. Viimeisimpänä Diili-ohjelman voittanut Sointu Borg, joka sai osaksensa kommentteja, miten näyttävä henkilö voi olla vakavasti otettava yritysjohtaja.

Holappa joutui kokemaan saman Haluatko miljonääriksi -ohjelman myötä.

– Ajateltiin, etten voi olla älykäs. Naisviha on valitettavasti edelleen osana kulttuuria. On jokin ihmeellinen ajatus siitä, että jos olet näyttävä ulkopuolelta, et voi olla älykäs. Ei missikilpailu vähennä laisinkaan älykkyyttä tai tee sinusta typerämpää. Me haluamme harrastaa tällaista, aivan kuten joku haluaa harrastaa esimerkiksi jalkapalloa. 

Myös kauneusoperaatiot saattavat aiheuttaa tiukkojakin mielipiteitä kanssaihmisissä. Mitä mieltä Mira Holappa on tästä ja onko hän itse tehnyt kauneustoimenpiteitä? Katso videolta.

1:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja