Miss Helsinki 2021 kruunataan tänään – muistatko vielä nämä takavuosina kilpailuun osallistuneet julkkiskaunottaret?

Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju 8:32
Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju.

MTV Uutiset listasi takavuosien Miss Helsinki -kisaajia, joiden osallistuminen kilpailuun on saattanut unohtua.

Miss Helsinki -kilpailu huipentuu finaaliin perjantaina 22. lokakuuta Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla. Kymmenen upean finalistin joukosta yksi saa päähänsä kirkkaimman kruunun ja näin ollen hänestä tulee Miss Helsinki 2021.

Miss Helsinki -kilpailulla on pitkä historia, mutta sen nykyinen, hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden alulle panema konsepti näki päivänvalonsa vuonna 2009.

Aitolehti luopui kilpailun vetäjän pestistään vuoden 2018 Miss Helsinki -finaalin jälkeen, ja tilalle hyppäsi somevaikuttajana tunnettu Rosanna Kulju. Kulju on Miss Helsinki vuosimallia 2015.

Kulju puolestaan luopuu kilpailun vetovastuusta tämän vuoden Miss Helsinki -finaalin jälkeen. Kuljusta seuraava missiemo julkistetaan samaisessa finaalissa.

Miss Helsinki -kilpailusta on vuosien saatossa ponnistanut yksi jos toinenkin julkisuudesta tuttu kasvo. MTV Uutiset listasi yllättäviä missikilpailijoita, joiden osallistumisen Miss Helsinki -kilpailuun osa on saattanut jo unohtaa.

Viivi Pumpanen

Muun muassa Posse -ohjelman juontajana tunnettu Viivi Pumpanen voitti Miss Helsinki -kilpailun vuonna 2009, ja on näin ollen nykyisen Miss Helsinki -kilpailun kaikkien aikojen ensimmäinen voittaja.

Pumpasen missiura ei suinkaan loppunut Miss Helsinki -kilpailuun, vaan vuotta myöhemmin hänet kruunattiin Miss Suomeksi.

Pumpasen kanssa samana vuonna Miss Helsinki -tittelistä kilpaili myös DJ:nä ja yrittäjänä tunnettu Suvi Pitkänen, joka kruunattiin kyseisenä vuonna ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Cheyenne Järvinen

Nykyisin somevaikuttajana tunnettu Cheyenne Järvinen osallistui Miss Helsinki -kilpailuun vuonna 2014. Tuolloin hän saavutti kilpailussa ensimmäisen perintöprinsessan tittelin.

Järvinen on sittemmin kritisoinut julkisesti Miss Helsinki -kilpailua, sen nykyistä järjestäjää Rosanna Kuljua sekä osaa kilpailijoista kilpailun sisällä tapahtuneen kiusaamisen noustua esiin. Miss Helsinki on kusetus -nimisellä, vuonna 2018 julkaistulla Youtube-videolla Järvinen kertoo raa’an rehellisesti, miten kilpailu hänelle näyttäytyy.

Vilma Karjalainen

Temptation Island Suomi -ohjelmasta vuonna 2017 laajasti kansan tietoisuuteen noussut Vilma Karjalainen osallistui Miss Helsinki -kilpailuun vuonna 2011 ollessaan vain 16-vuotias.

Karjalainen muistelee missiaikojaan uudessa Gossip Moms Suomi -sarjassa. Neljän julkkisäidin arkea seuraavassa sarjassa Karjalainen kertoo haaveilleensa julkisuudesta jo nuorena. Hän paljastaa saaneensa 16-vuotiaana missikokelaana paljon kehuja upeasta ulkonäöstään.

Karjalainen kertoo sarjassa, ettei häntä nuorena kiinnostanut, millä tavalla hän tulisi julkisuuteen. Tätä hän pitää surullisena.

Jasmin Voutilainen

Salatut elämät -näyttelijä Jasmin Voutilainen oli vuonna 2017 mukana kilpailemassa Miss Helsinki 2018 -tittelistä, ja tuolloin hänet kruunattiinkin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Salkkareiden ja Miss Helsinki -kilpailun lisäksi Voutilainen on tuttu muun muassa Martina ja hengenpelastajat -ohjelman toiselta tuotantokaudelta.

Sofia Belórf (ent. Ruusila)

Seurapiirikaunotar Sofia Belórf kruunattiin Miss Helsingiksi vuonna 2010. Kilpailu nosti tuolloin parikymppisen Belórfin suomalaisten tietoisuuteen. Kilpailu missikisan voitosta oli kova, sillä Belórfin ja ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kruunatun Marita Alatalon välillä oli vain muutaman pisteen ero.

Miss Helsinki -kauneuskilpailuun osallistumisen jälkeen Belórf on niittänyt kansainvälistäkin mainetta fitness-kilpailuissa. Hän muun muassa voitti bikini fitnessin maailmanmestaruuden vuonna 2015 urheilujärjestö IFBB:n (International Federation of BodyBuilding and Fitness) alaisissa MM-kisoissa.

Sara Chafak

Miss Suomi 2012 -kilpailun voittaneen Sara Chafakin ponnahduslautana yleisön tietoisuuteen on myös toiminut Miss Helsinki -kilpailu. Chafak osallistui kilpailuun vuonna 2011, vuotta ennen Miss Suomi -kisan voittoa.

Miss Helsinki -kilpailussa kirkkain kruunu jäi Chafakilta saamatta, mutta sen sijaan hän lunasti itselleen ensimmäisen perintöprinsessan tittelin. Chafak oli Miss Helsinki -kilpailuun osallistuessaan 20-vuotias.

Lue myös:

    Uusimmat