Mira järkyttyi työmatkallaan: "Tämä on ikävä kyllä arkipäivää" – kykenetkö sinä näkemään kuvassa olevat pyöräilijät?

6:50
Autoliiton toteuttamalla videolla käy selväksi, minkä takia jalankulkijalla tulisi aina olla heijastin, ja miksi autosta pitäisi löytyä heijastinliivi.

Mira nappasi pöyristyttävän kuvan pyöräilijöistä, joilta puuttuivat heijastimet. Pystytkö sinä erottamaan heidät kuvasta?

Satakuntalainen Mira, 37, työskentelee kotihoidossa, joten hänen työhönsä kuuluu paljon ajamista asiakkaiden välillä.

Viikonloppuna Miran iltavuoro alkoi kahdelta. Noin puoli yhdeksän aikoihin hän pysähtyi erään suojatien eteen havaittuaan pari pyöräilijää. Heitä oli kuitenkin todella haastava nähdä, koska he kulkivat ilman heijastimia.

Mira päätti napata kuvan heistä.

– Päätin piruuttani ottaa valokuvan, koska pyöräilijöitä ei valitettavasti nähnyt kunnolla. Tämä on ikävä kyllä arkipäivää. Kun menen töihin, näen jatkuvasti ihmisiä ilman heijastimia, Mira kertoo MTV Uutisille.

Miran mukaan suojatien viereiselle pyörätielle on muutenkin vaikea nähdä, koska siinä on puita edessä. Lisäksi sää toi omat haasteensa ajamiseen.

– Onneksi oli autossa valot sekä katuvalot päällä niin näin, että joku liikkuu. Itselläni on onneksi vielä pelaavat silmät, mutta esimerkiksi iäkkäämmän kuskin olisi voinut olla vaikea nähdä heitä.

Mira kertoo näkevänsä muutenkin liikenteessä lukuisia lenkkeilijöitä ilman heijastimia. Vaikka Miran kotipaikkakunnalla on katuvaloja, silti syksyinen pimeys haastaa autoilijoita.

– Kuvanottohetkelläkin tihkutti, ja vesisade imee kaiken valon. Oli todella haastavaa nähdä ihmisiä auton ratista.

”Heijastin on äärimmäisen halpa henkivakuutus”

Miran mukaan etenkin tien varressa käveleviä ihmisiä on vaikea nähdä.

– Mielestäni heijastin on äärimmäisen halpa henkivakuutus, se saattaa säästää jonkun hengen, sanoo Mira. 

Miralla on kolme lasta. Hän on opettanut heille pienestä pitäen, että heijastimet täytyy laittaa takkiin. Mira näytti lapsillensa ottamaansa valokuvaa.

– Näytin kuvaa esimerkkinä ja sanoin, että etsikääpä kuvasta kaksi pyöräilijää. Lapsenikin ymmärsivät, että ihmisiä ei näy liikenteessä, jos on mustat vaatteet ja ei käytä heijastimia, Mira kertoo.

Mira toivoisi, että vanhemmat opettaisivat lapsille pienestä pitäen heijastimien tärkeyden.

– Opin vanhemmiltani, että pidän heijastinliiviä autossa. Jos auto jää tienposkeen, laitan heti liivit päälle. Niin näkyy varmasti tien vieressä.

Mira mainitsee, että näki samaisen työvuoron aikana myös jalankulkijan, jolla oli heijastintakki.

– Minun olisi tehnyt mieli hänelle kertoa hänelle, miten hienoa on, että hän käytti heijastintakkia. Se näkyi kauas ja koko takki loisti pimeydessä. Hän oli jo sen verran kaukana, että en viitsinyt enää lähteä huutelemaan perään. Mutta se oli todella hienoa, että hän käytti semmoista takkia.

*Miran nimi muutettu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja