Minne rasva oikein katoaa, kun laihdut? Vastaus saattaa yllättää

Asiantuntijat paljastavat, minne ihmeeseen ylimääräinen rasva oikein katoaa, kun ihminen laihtuu? Vastaus saattaa yllättää!

Vaikka tämä saattaa kuulostaa typerältä kysymykseltä, olet ehkä pohtinut sitä jossain vaiheessa elämääsi; kun laihdumme, mihin rasva oikein menee? Palaako rasva todella ja haihtuu ilmaan, vai huuhtelemmeko sen alas vessanpöntöstä? Popsugar-sivusto selvitti vastauksen tähän monien mieltä askarruttaneeseen kysymykseen.

– Oikea vastaus on, että suurin osa massasta hengitetään ulos hiilidioksidina, eli se menee ilmaan, fyysikko Ruben Meerman toteaa.

Suurin osa, noin 80 prosenttia rasvasta haihtuu uloshengitettäessä hiilidioksidin mukana, loput erittyy virtsan, ulosteen, hien ja kyyneleiden kautta.

Rasva ei siis niin sanotusti katoa mihinkään, se vain muuttaa muotoaan.

Hengitysrytmin nopeuttaminen ei kuitenkaan laihduta

Jos vastaus yllätti, et ole ainoa. Uuden Etelä-Walesin yliopiston biotekniikan ja biomolekyylisten tieteiden professorin Andrew Brownin mukaan aiheen tiimoilla esiintyy paljon tietämättömyyttä ja sekaannusta.

Miehen mukaan jopa monet lääkärit ja ravitsemusterapeutit uskovat edelleen, että laihtuessa rasva muuttuu energiaksi ja lämmöksi. Joillakin on puolestaan virheellinen mielikuva siitä, että rasva voi muuttua suoraan lihakseksi, vaikka näin ei kuitenkaan ole.

Valitettavasti et voi kuitenkaan tehostaa laihtumista hengittämällä syvempään tai nopeammin, sillä koko prosessi tapahtuu metabolisen prosessin kautta. Voit kuitenkin tehostaa tätä prosessia pitämällä huolta ateriarytmistäsi, liikumalla ja juomalla runsaasti vettä.  

Lähde: Popsugar

***

0:36

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja