Mainos

Minkkitarhaan iskeneet ilmoittautuivat nimettöminä

Eläinten vapautuksen tukiryhmä on tänään saanut viestin Vöyrin minkkitarhaan iskeneeltä joukolta.
Pohjanmaalla lyhyen ajan sisällä tehtyjen turkistarhaiskujen tutkinta siirtyy keskusrikospoliisille. Kolmas isku tapahtui Vöyrillä viime yönä.

Vöyri kartalla

Eläinten vapautuksen tukiryhmä välitti viestin mm. Suomen Tietotoimiston sähköpostiin ja se kuului (kirjoitusvirheineen) sanatarkasti seuraavasti: "Vapautimme 17-18.9 välisenä yönä 2000 minkkiä Christer Rönlundin Vöyrin Palviksessa sijaitsevalta turkistarhalta. Avasimme kahdesta varjotalosta kaikki häkit. Tarhalla oli myös häkeissä kettuja, joiden olot tulisi eläinlääkärin käydä tarkistamassa. Häkit olivat maassa eikä niissä ollut minkäänlaista kunnollista katosta. Mielestämme ne olivat selkeästi lain vastaisia. - Kunnes kaikki ovat vapaita ..."

Välittämänsä viestin saatesanoissa Eläinten vapautuksen tukiryhmä sanoutuu irti tihutyöstä. Se korostaa olevansa vankitukea ja laittoman toiminnan tiedotusta tekevä ryhmä, eikä sillä ole yhteyttä laittomin keinoin toimiviin yksilöihin tai ryhmiin.

Valtatie 8:n varrella Palviksessa sijaitsevalta tarhalta päästettiin toistamiseen irti minkkejä. Irrallaan oli aamupäivällä noin 2000 eläintä. Viimeksi samalle tarhalle tehtiin isku viime torstain vastaisena yönä. Tuolloin irti päästettiin lähes 600 minkkiä. Edellinen turkistarhaisku Etelä-Pohjanmaalla tehtiin kolmisen viikkoa sitten Teuvalla.

Teuvan iskua edeltäneenä yönä eläimiä vapautettiin myös Satakunnassa Kullaalla. Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa iskujen tekijöistä. Tälläkään kertaa tarhalle ei ollut jätetty minkäänlaista viestiä. Poliisi on jo tänään saanut runsaasti vihjeitä, joiden yhteyttä iskuun selvitetään.

Mustasaaren apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvistin mukaan vihjeitä on tullut enemmän kuin ensimmäisen iskun jälkeen. Vöyrin ja Teuvan iskuja tutkimaan perustetaan työryhmä, jota johtaa keskusrikospoliisi. Työryhmään tulee edustus myös paikallispoliisista. Apulaispoliisipäällikkö Kronqvistin mukaan paikallispoliisin resurssit käyvät tutkinnassa vähiksi.

-Ainakin aikaisemmilla kerroilla iskujen tekijät ovat olleet muita kuin paikkakuntalaisia, muistuttaa Kronqvist.

Työryhmä tarttuu tehtävään avoimella otteella, määrittelee työryhmää johtava Teijo Ristola KRP:n Vaasan yksiköstä. Tutkinnan piirissä ovat kaikki viime aikoina sattuneet turkistarhaiskut. Työryhmä selvittää myös vaasalaisesta apteekista iltapäivällä tavoitetun minkin liikkeitä. Poliisi epäilee, että minkki on tarkoituksella kuljetettu Vaasaan.

Tämänhetkisten tietojen mukaan tuorein isku vöyriläiselle tarhalle on tapahtunut aamuyöllä kello kahden ja viiden välillä. Ensimmäiset irrallaan juoksevat minkit havaittiin valtatie 8:lla ennen aamukuutta.

Minkkien pyydystämisessä avusti viitisenkymmentä vapaaehtoista. Osa minkeistä jouduttiin lopettamaan.

Vuodesta 1978 tarhausta harjoittaneen Christer Rönnlundin neljän varjotalon tarhassa on yhteensä noin 3500 minkkiä. Yhdessä talossa on kettuja, mutta niitä ei ollut päästetty häkeistä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.