Minkä värinen on krokotiili? Isä luuli lapsensa olevan värisokea – googlaus toikin yllätyksen

Yli neljän metrin pituinen krokotiili löydettiin suositulta turistialueelta Australiassa 0:45
Krokotiilin värityksen näet vaikkapa tältä videolta! Yli neljän metrin pituinen krokotiili löydettiin suositulta turistialueelta Australiassa 2020.

Japanilaisisä yllättyi krokotiilien oikeasta värityksestä.

Japanilainen Taiki Komoda yllättyi etsiessään Googlesta krokotiilin kuvaa. Taiki kertoi Twitterissä olettaneensa lapsensa olevan värisokea, sillä tämä oli värittäessään tehnyt matelijasta harmaan, kertoo Tokiosta käsin vaikuttava SoraNews24 -sivusto.

Epäili lapsen värinäköä

Taiki päätti testauttaa poikansa värinäön, mutta mitään ei löytynyt. Se hämmensi isää, sillä Taikin mielikuvissa krokotiilin olisi pitänyt olla vihreä.

Hän päättikin googlailla kuvia matelijoista – ja sai yllättyä.

"Aikuisten luoma stereotypia"

Krokotiilit voivat toki olla hennon vihertäviä, mutta ne ovat myös harmaita, ruskeita tai mustia. Sarjakuvamaisen vihreitä ne sen sijaan eivät ole.

– Krokotiili[n väri] oli vain aikuisten luoma stereotypia, Taiki kuvaili Twitterissä.

Aiheesta on helppo erehtyä, sillä perinteisesti krokotiili on sarjakuvissa ja piirretyissä kuvattu vihreänä. Myös krokotiiliemoji on yleensä vihreä; hieman harmahtava se on vain Facebookissa.

Sille, miksi krokotiilit kuvataan vihreinä, tuskin on yhtä selitystä. Osasyy voi olla kontrastin tarve esimerkiksi lasten kirjoissa. Krokotiilit voivat myös luonnossa toisinaan vaikuttaa vihreitä leväkerrostumien vuoksi: se värjää ne todellisuutta kirkkaammiksi.

Katso myös: Miehet kehittivät huikean erikoispuvun päästäkseen kuvaamaan krokotiileja:

Lue myös:

    Uusimmat