Kaikkien ajokorttitiedot olivat nähtävillä ilmaiseksi Trafin palvelussa: Nyt sivu on suljettu

Ajokortti kännykkään 7:00

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on sulkenut nettipalvelunsa, jonka kautta oli mahdollista hakea kansalaisten ajokortti- ja ammattipätevyystietoja sekä tiedot ajo-oikeuden voimassaolosta. Nyt Trafi kuitenkin päätti sulkea palvelunsa saamansa palautteen takia.

Video: Digitaalinen maailma on muuttamassa oleellisesti ajokortin olemusta.

Trafi kertoo tiedotteessaan suhtautuvansa tietoturvaan erittäin vakavasti ja käyvänsä läpi kuljettajatiedot-palvelusta tulleet palautteet. Palvelu on poissa käytössä selvitystyön ajan.

Liikennepalvelulain voimaantulo heinäkuun alussa lisäsi tietojen saatavuutta, sillä lain mukaan jokaisella on oikeus saada tiedot henkilön oikeudesta kuljettaa ajoneuvoa tai muuta liikennevälinettä.

Trafin toimialajohtaja Janne Huhtamäki kertoo, että palvelun antamista tiedoista ja tietojen julkisuudesta on tullut Trafille kyselyjä.

– Ymmärrämme huolen ja siksi käymme läpi saamamme palautteen. Palvelussa näytetään kaikkien suomalaisen ajokortin omaavien henkilöiden julkiset tiedot. Kyse on julkisesta viranomaisrekisteristä, joten perinteiset markkinointi- tai yhteystietojen luovutuskiellot eivät estä tietojen näkymistä tässä palvelussa. Turvakiellon alaisia tietoja ei näytetä, Huhtamäki korostaa.

Ajo-oikeuteen liittyvät tiedot on määritelty laissa julkisiksi, minkä perustella Trafin on luovutettava tietoja.

Lue myös:

    Uusimmat