Ministeri Tuppurainen CNN:lle: Suomi hyvin todennäköisesti hakee Natoon – "On Venäjän etu, että se käyttäytyy kuin aikuinen tässä tilanteessa"

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd.) mukaan on "hyvin todennäköistä", että Suomi hakee sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Tuppurainen kertoi asiasta amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa.

Tuppurainen totesi CNN:lle, ettei päätöstä Natoon hakemisesta ole vielä tehty, mutta jäsenyys olisi "hyvin luonnollinen vastaus" Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Suomen Nato-päätöksen odotetaan tällä viikolla nytkähtävän eteenpäin, sillä sekä pääministeri Sanna Marinin (sd.) että presidentti Sauli Niinistön on määrä kertoa kantansa.

Jos Suomi hakee Natoon, toivoo Tuppurainen jäsenhakemuksen käsittelyn sujuvan vikkelästi.

– Venäjä on aloittanut sodan Euroopassa. Venäjä on hyökännyt Ukrainaan. Ihmiset ovat nähneet uuden todellisuuden ja on aika liittyä Natoon, Tuppurainen totesi amerikkalaismedialle.

Kreml on toistuvasti todennut, ettei Suomen mahdollinen Nato-jäsensyys miellyttäisi sitä.

– On Venäjän etu, että se käyttäytyy kuin aikuinen tässä tilanteessa, Tuppurainen katsoo.

– Olemme nähneet millainen valtio Venäjä on ja millainen johto sillä on. Venäjää johtaa armoton diktaattori. Meillä ei ole enää minkäänlaisia kuvitelmia hänen aikeistaan, Tuppurainen jatkaa.

Venäjä aloitti suurhyökkäyksen Ukrainaan helmikuun 24. päivänä.

– Nyt tiedämme, että hän (Putin) voi sotia tavalla, joka on niin halveksuttava, armoton ja brutaali kuin voi vain kuvitella, Tuppurainen totesi CNN:lle.

Vasemmistoliitto ei aio tehdä Nato-hakemuksesta hallituskysymystä – näin Li Andersson kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa 4:15
Vasemmistoliitto ei aio tehdä Nato-asiasta hallituskysymystä – näin Li Andersson kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat