Ministeri Lindén kannattaa huumeiden käyttöhuoneita: "Meidän täytyy saada viranomaiset parempaan yhteistyöhön"

5:32
Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden kannattaa käyttöhuoneiden kokeilua

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoi MTV3:n Kymmenen uutisissa kannattavansa käyttöhuoneiden kokeilua Suomessa.

Käyttöhuoneet ovat käytössä useissa Euroopan maissa ja niiden on sanottu ehkäisevän huumekuolemia. Lindén korostaa, että käyttöhuoneet eivät ole ratkaisu huumeongelmaan.

Todellinen ratkaisu ministerin mukaan on ennaltaehkäisy sekä yhteistyö viranomaisten kanssa.

– Käyttöhuoneet voivat vähentää huumekuolemia ja vakavia sairauksia. Siinä mielessä on perustelua, että niitä kokeillaan Suomessa.

Lindén priorisoisi voimakasta viranomaisyhteistyötä, joka alkaisi jo neuvolasta ja jatkuisi kouluissa, työpaikoilla ja sosiaali- ja terveyspalveluissa.

– Meidän täytyy saada viranomaiset parempaan yhteistyöhön.

Käyttöhuoneet olisivat Lindénin mukaan vain pieni osa. Hoitoon pääseminen on hänen mukaansa tärkeintä, sillä korvaushoito on tietyissä tilanteissa merkittävää.

Lindén kertoo tapaavansa ensi viikolla eri hallituspuolueiden edustajia. Tarkoituksena on asettaa selvitysryhmä, joka kartoittaisi lainsäädäntöä.

Ensi viikolla hätäkokous hoitajapulasta

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Linden pyytää sairaanhoitopiireiltä ensi viikolla tilannekatsausta hoitajapulan aiheuttamista ongelmista.

Hän kertoo MTV:lle kutsuneensa sairaanhoitopiirien edustajat sosiaali- ja terveysministeriöön tiistaina saadakseen selvyyttä, millaisin toimin hoitajapulan aiheuttamia ongelmia voitaisiin ratkoa.

Samassa yhteydessä keskustellaan Lindénin mukaan myös hoitajamitoituksen nostamisesta 0,7:ään. Sen olisi tarkoitus tapahtua ensi huhtikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja