Ministeri Kurvinen vakuutti mielenosoittajille: Kulttuurialaan satsataan – "Ministeriyteni yksi suurimpia prioriteetteja"

Kulttuuriministeri Kurvinen astui mielenosoittajien eteen –"suomalaisilla on valtava kulttuurinälkä" 9:53
Katso videolta koko Kurvisen puhe.

Viikon ajan tiede- ja kulttuuriministerinä toiminut Antti Kurvinen joutui kovan paikan eteen, kun hän astui eduskuntatalolla kulttuurialan mielenilmaukseen osallistuneiden 1 500 ihmisen eteen.

Ala on jo pitkään arvostellut hallitusta siitä, ettei kulttuuria ole tuettu suhteessa tarpeeksi muihin aloihin nähden. Myös rajoitustoimet on nähty epäoikeudenmukaisina.

Mukanaan hän toi hyviä uutisia, sillä Kurvisen mukaan Taiteen edistämiskeskus Taike tekee huomenna ensimmäiset päätökset koronatuista.

– Tiedän hyvin, että tuet eivät kata lähellekään vahinkoja, tappioita ja toimeentulon menetyksiä, mitä alalle on tapahtunut.

Kurvinen sanoi satsaavansa kulttuurialan tulevaisuuteen ja jälleenrakentamiseen.

– Tämä on oman ministeriyteni yksi suurimpia prioriteetteja, hän lausui.

Kurvinen pyrki myös osoittamaan empatiaa koronasta kärsineen alan työntekijöille.

– Ymmärrän hyvin sen viestin, mikä tässä merkittävässä mielenilmauksessa on kerrottu. Koronapandemian vaikutukset ovat kohdistuneet ehkä eniten tapahtuma- ja kulttuurialalle.

– Ymmärrän hyvin sen ahdistuksen, näköalattomuuden ja vihankin, kun oman ammatin harjoittaminen keskeytetään lähes vuodeksi.

Ministeri lupasi, että rajoituksia toteutetaan jatkossa oikeudenmukaisemmin.

– Otan todella vakavasti sen kokemuksen, että rajoitukset eivät ole kohdistuneet tasa-arvoisesti kaikille toimialoille. Pyrin uutena ministerinä vaikuttaa tilanteen korjaamiseen.

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vaatii nopeita toimia – tukea freelancerille ja yleisörajoituksia purettava 2:11

Lue myös:

    Uusimmat