Ministeri Kosonen kutsuu urheilutoimijat yhteiseen pöytään pohtimaan lasten turvallista harrastamista – taustalla kohu luisteluvalmentajan toimista

Asiantuntijoilla syvä huoli lasten ja nuorten urheilussa kokemasta epäasiallisesta kohtelusta 7:48
Uutisaamussa keskusteltiin lasten ja nuorten urheilussa kokemasta epäasiallisesta kohtelusta.

Nuorisoliikunnasta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) järjestää urheilun eri asiantuntijoille keskustelutilaisuuden turvallisesta kilpaurheilusta ja harrastustoiminnasta.

Tarkoituksena on löytää hyviä käytäntöjä lasten ja nuorten liikuntaharrastukseen. Ministeri muistuttaa, että vanhempien ja lasten on voitava luottaa harrastamisen ja kilpaurheilun turvallisuuteen ja terveellisyyteen niin, että lapsen oikeudet toteutuvat. Tilaisuus järjestetään 18. maaliskuuta.

Viime aikoina julkisuudessa on käsitelty erityisesti muodostelmaluistelun valmennusongelmia. Urheilun asiantuntijat ja ammattilaiset ovat esittäneet alkuvuodesta vilkkaasti mielipiteitään valmentajien käytöksestä, toimintatavoista ja vastuista.

Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta 

Helsingfors Skridskoklubb eli Helsingin Luistinklubi HSK ratkoo helmikuun puolivälistä eteenpäin kohuvalmentaja Mirjami Penttisen tapausta uuden hallituksen keinoin. Seuran sunnuntaina eronnut johto korvataan uudella 11. helmikuuta Helsingin Pirkkolassa järjestettävässä ylimääräisessä kokouksessa.

Lisäksi Taitoluisteluliitto odottaa uudelta hallitukselta selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty Penttiselle määrätyn kilpailukiellon jälkeen.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti HSK:ssa muodostelmaluistelun päävalmentajana toimineen Penttisen vuoden kilpailukieltoon epäasiallisen käytöksen takia aiemmin tässä kuussa. Seura vapautti hänet sen jälkeen tehtävästään.

Myöhemmin osa luistelijoiden vanhemmista vetosi Penttisen puolesta ja vaati seuraa palauttamaan päävalmentajan työvelvoitteen. Avoimen kirjeen allekirjoitti 72 vanhempaa. HSK:n hallitus erosi, kun jäsenistön näkemykset valmentajan toimista erosivat jyrkästi.

Penttisen asianajaja Petteri Sotamaa pitää väitteitä valmentajan asiattomasta toiminnasta keskeisiltä osin virheellisinä.

HSK:n kokouksessa valitaan hallitukselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Äänioikeus on seuran jokaisella 18 vuotta täyttäneellä jäsenellä ja kunniajäsenellä.

Lue myös:

    Uusimmat