Mini Juustobriochit

Pienet, suolaiset herkut ovat helppoja valmistaa ja maistuvat maukkailta! Kokeile vaikkapa tätä yrttijuustobriossien ohjetta.

Lehtevistä taikinalevyistä leivot makoisia pikkuherkkuja ja täytteiksi sopivat esimerkiksi vahvat juustot, mausteet ja yrtit. Erilaisiin minikippoihin tehtynä saat briocheihin näyttävyyttä.

15–18 kpl

tai  Lehtitaikinalevyjä (500 g)

tai  Torttutaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

150 g yrtti- tai chili- tms. tuorejuustoa

15 cm purjosipulia

100 g parmesaanijuustoraastetta

1 rkl punapippuria

1 rkl tuoretta timjamia, rosmariinia tai basilikaa hienonnettuna

Levitä taikinalevyt sulamaan. Hienonna purjosipuli pieniksi kuutioiksi. Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä tuorejuustoa, sipulikuutioita, parmesaaniraastetta sekä mausteita. Älä sulata taikinalevyjä liikaa, niin täytteen levitys on helpompaa. Kääri levyt rullalle pituussuunnassa. Nipistä sauma yhteen kostutetuin käsin. Leikkaa jokainen levy 3–4 osaan ja laita palat pieniin muffinivuokiin tai voidellun pienehköreikäisen muffinipellin koloihin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.

VINKKI: Kokeile lisätä sinihome- tai valkohomejuustoa, mikäli pidät niiden mausta.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat