Pienet, suolaiset herkut ovat helppoja valmistaa ja maistuvat maukkailta! Kokeile vaikkapa tätä yrttijuustobriossien ohjetta.
Lehtevistä taikinalevyistä leivot makoisia pikkuherkkuja ja täytteiksi sopivat esimerkiksi vahvat juustot, mausteet ja yrtit. Erilaisiin minikippoihin tehtynä saat briocheihin näyttävyyttä.
15–18 kpl
1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
150 g yrtti- tai chili- tms. tuorejuustoa
15 cm purjosipulia
100 g parmesaanijuustoraastetta
1 rkl punapippuria
1 rkl tuoretta timjamia, rosmariinia tai basilikaa hienonnettuna
Levitä taikinalevyt sulamaan. Hienonna purjosipuli pieniksi kuutioiksi. Levitä taikinalevyille huoneenlämpöistä tuorejuustoa, sipulikuutioita, parmesaaniraastetta sekä mausteita. Älä sulata taikinalevyjä liikaa, niin täytteen levitys on helpompaa. Kääri levyt rullalle pituussuunnassa. Nipistä sauma yhteen kostutetuin käsin. Leikkaa jokainen levy 3–4 osaan ja laita palat pieniin muffinivuokiin tai voidellun pienehköreikäisen muffinipellin koloihin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia kauniin värisiksi.
VINKKI: Kokeile lisätä sinihome- tai valkohomejuustoa, mikäli pidät niiden mausta.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy