Mainos

Milosevicille EU-kokouksesta viimeinen varoitus

Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin on välittömästi hyväksyttävä Kosovon rauhansopimus ja lopetettava turvallisuusjoukkojen hyökkäykset, vaativat EU-johtajat tänään.

Berliinin huippukokouksessa hyväksyttiin julkilausuma, jossa tuomittiin serbien hyökkäykset Kosovossa. Ne ovat johtaneet satojentuhansien ihmisten pakoon.

-Eurooppa ei voi sallia humanitääristä katastrofia maanosan keskellä. Meidän EU-maiden moraalinen velvollisuutemme on varmistaa, ettei Racakin joukkomurha toistu, Fischer sanoi.
Fischer pahoitteli, ettei enää näytä olevan muuta vaihtoehtoa kuin Naton ilmaiskut.
-Tämä ei ole suunnattu serbejä vastaan, vaan johdon vastuutonta ja kyynistä politiikkaa vastaan, johtoa, joka käy brutaalia taistelua omaa kansaansa vastaan.

Lipponen: Jugoslavian johdolla on vielä aikaa katua

-Suomi valittaa syvästi sitä, että Kosovossa on syntynyt inhimillinen katastrofi Jugoslavian hallituksen toiminnan johdosta. Me tietenkin toivomme, vielä olisi vielä mahdollisuus pysäyttää Naton toimet ja päästä neuvotteluratkaisuun. Humanitäärinen tragedia on estettävä, mutta siihen serbien hallitus ei jätä muuta keinoa kuin tällä tavalla puuttua asioihin, Lipponen sanoi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.