Milloin nuoren voi päästää festareille? Turvallisuuspäällikkö paljastaa

Ruisrockin turvallisuuspäällikkö Ville Ketosen mukaan ikä ei ole mikään este festareista nauttimiseen. Tärkeintä on juhlia järki kädessä.

– Hyvin organisoidut festarit ovat monituhapäisestä yleisöstään huolimatta nuorelle turvallisempi paikka kuin normaali viikonloppuyö kaupunkikeskustassa, lataa Ruisrockin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen.

Turvallisuuspäällikön mukaan ainoaa oikeaa festari-ikää ei ole olemassakaan.

– Nuori on tervetullut nauttimaan elämyksestä silloin, kun hän osaa kantaa itsestään ja ystävistään vastuuta eikä tahallaan hankkiudu hankaluuksiin.

Ensi perjantaina alkavaan, 44. kertaa järjestettävään Turun Ruisrockiin odotetaan saapuvaksi viikonlopun aikana 60 000 festivaalivierasta. Heidän joukossaan on taatusti myös suuri määrä alaikäisiä juhlijoita. Festareiden turvallisuudesta vastaa yli 200 hengen ensiapu- ja turvallisuusjoukko. Lisäksi alueella partioi Turun poliisi.

Viime vuonna poliisi valvoi ensimmäistä kertaa alueella alaikäisten alkoholinkäyttöä. Haaviin jäi 39 nuorta, joista tehtiin lastensuojeluilmoitus. Tänä vuonna tehovalvonta saa jatkoa. Porteilla ja narikassa on tarkka syyni piilopullojen varalle.

– Toki festareilla tavataan ylilyöntejä ja myös nuoret saattavat joutua ongelmiin. Niitä ei pitäisi kuitenkaan väkipakolla mennä etsimään. On tärkeää miettiä millaisessa porukassa liikkuu ja kannattaako kaikkiin hölmöilyihin kuitenkaan mennä mukaan, Ketonen toteaa.

Turvaa tarkastuksilla

Suurien yleisötapahtumien turvallisuus saattaa huolestuttaa festareille päästetyn nuoren kotijoukkoja. Porteilla festivaalivieraiden kantamukset tarkastetaan läpikotaisin vaarallisten esineiden varalta. Ketosen joukkojen haaviin ei ole koskaan jäänyt suurta huolta aiheuttavia esineitä.

– Eivät ihmiset enää pyri alueelle teräaseiden kanssa. Hedelmät osataan jo kuoria valmiiksi mukaan. Joskus festarikassiin on sujahtanut luvattomia kaasusumuttimia, kun huolehtivat isät ovat pakanneet niitä tyttäriensä turvaksi, Ketonen kertoo.

Lue myös

Tanja Korpela/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat